Változások éve a zenedében

A több mint fél évszázada működő zeneiskola ünnepélyes keretek között zárta le a tanévet, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében. A rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt időszakban több változáson ment keresztül az intézmény, de így is sikerült eredményes munkát végezniük. Jó adottságokkal bíró növendékeik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak több versenyen, ezért joggal mondhatják, hogy az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola minden területen sikeres évet zárt.

Nem is zárulhatna másként az év, mint kellemes zeneszóval

Cserményi Zsoltot Szücs Krisztián követte az intézményvezető-helyettesi pozícióba.  Rézfúvós tanszakra sikerült egy fiatal tanerőt alkalmazniuk Hekele Fanni Roxána személyében. A zongora tanszak vezetője, Németh Szvetlana nyugdíjas éveire készül.

A következő tanévben is változásokat terveznek, a lehetőségek bővítése a cél. Szeretnék beindítani a magánének oktatását, amelyre várják a bátor jelentkezőket. Az óvodás korosztály játékos zenetanulását kívánják elősegíteni régi hagyományuk felélesztésével, a zeneóvoda intézményével.

Képzési struktúrájuk is más lesz, ez a kötelező és a kötelezően választott tantárgyak súlyozásának eltolásával jár. A szolfézs képzési idejét az eddigi hat évről négy évre vitték le, ekkor már alapvizsgát tehetnek a gyerekek. A hangszeres alapvizsgáig felszabaduló két évben a diákoknak kötelezően választható tantárgyakat ajánlanak fel, például kamarazene, zeneirodalom. Aki azonban továbbra is szolfézst szeretne tanulni, annak lesz rá lehetősége.

Az ősz folyamán az egész országban átszerveződött a tantestületi rendszer. 2017. január 1-jén a fenntartói feladatok mellett a működtetési feladatokat is átvette a Pápai Tankerületi Központ.

bizonyítványosztás

A tavasz elején le kellett zárniuk a „C” házat, amely csak a rendeltetésszerű használatra alkalmatlan, de nem életveszélyes. A következő tanévet is a Városligetben kezdik.

A műsor további részének a hangszerek voltak a főszereplői, átadták a jutalmakat, elismeréseket. Végül minden diák büszkén vehette kezébe a bizonyítványát.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás