Vidám sportos délelőtt a Borsos iskolában

A Borsos Miklós Általános Iskola diákjainak mozgalmas délelőttben volt része. Halcsákné Egyed Szilvia, a DÖK-öt (Diák Önkormányzat) segítő pedagógus szervezte meg a sportos délelőttöt az iskola első három évfolyama számára, melyen mind a 190 tanuló aktívan részt vett.

Élőcsocsót játszottak a kisdiákok

Az Eötvös utcai épület udvarán felállított, mindig népszerű légvárat boldogon vették birtokba a játékos kedvű gyerekek. A látványos élőcsocsóban ők lehettek a bábuk: az asztali foci akkorára fújható, hogy elférjenek benne a gyerekek, rögzítik őket és a megfelelő posztokon küzdhetnek a gólokért.

Gumicsizmát húztak a lábukra a gyerekek

Az öt váltóversenyen megmérettették magukat az osztályok. A fantázianeveket viselő, humort sem nélkülöző feladványokat időre kellett teljesíteniük a kisiskolásoknak, amit a pedagógusok vezényeltek le. Az osztályok menetlevelet kaptak, mert a küzdelem több helyszínen zajlott: udvaron, tornateremben és az iskolához közeli parkban. Úgy alakult a nap, hogy az egyik udvarban krumplit ültettek és gyorsan fel is szedtek az ügyes versenyzők, a másikban vizet hordtak, de nem vödörben, hanem evőkanálban. Kapkodták a lábukat a 44-es gumicsizmában és pólót húztak föl-le az egyik versenyszámban. A tornateremben golfütőket és fonott kosarakat használtak a hagyományos tornaszerek helyett.

A program végén nem pomponos lányok, hanem a Ajka-Padragkút Táncegyüttes jókedvű tagjai pörgették fel a hangulatot. A szórakoztató műsor után következett a váltóversenyek eredményhirdetése, ekkor mindenki megkapta méltó jutalmát. A vidám nap végső célja az volt, hogy a diákok végre kiadhassák magukból az egész éves feszültséget és felszabadultan élvezhessék a játékokat. Mindenki győztesen távozott, ajándékkal a zsebében.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás