Világ Gyalogló Nap kicsikkel és nagyokkal

Fotó: Györkös

Különböző generációk találkoztak október 5-én a vmk József Attila utcai telephelyén, hogy együtt vegyenek részt a World Walking Day 2017. elnevezésű programon, azaz a Világ Gyalogló Napon. Az időjárás kegyes volt az érkezőkkel, így több mint háromszázan vághattak neki óvodások, iskolások és szépkorúak a közös sétatúrának.

A sokasodó tömeget Vallerné Horváth Andrea, a művelődési ház munkatársa köszöntötte és látta el jó tanácsokkal a sétát illetően.

Utassy István, Ajka Város Önkormányzatának Művelődési, Oktatási és Sportbizottságának elnöke szintén buzdító szavakkal fogadta az egybegyűlteket. Kiemelte, hogy 1969-ben az országos gyaloglóversenyen Papp Béla, az Ajkai Képzőművészeti Egyesület vezetője második lett, 1971-ben pedig Ajka rendezte az országos versenyt, tehát a sportág már akkor is népszerű volt az ajkaiak körében, ami azóta sem változott. Rámutatott, hogy a gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, családdal közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés is.

Az üzenettel felvértezve indultak útnak a kirándulók. Az akcióhoz az Ajkai Rendőrkapitányság is csatlakozott, így a gyerekek láthatósági mellényben, biztonságos körülmények között lehettek részesei a kezdeményezésnek. A kisebbek három, a nyugdíjasok nagyjából hat kilométeres távot sétáltak a Kinizsi utca, Trummer Malom, Vadasása, Téglagyári út és a Béke utca érintésével. Útközben az egykori Téglagyár történetéről beszámolót hallottak Heffler László helytörténeti kutató elbeszélése alapján.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás