Világhírű énekesek a színpadon

A tánc és az ének az élet sója (Fotó: Györkös)

A Nőnapi Operett Gála fergeteges show műsorát két felvonásban láthatták-hallhatták az operett szerelmesei a “Nemzetközi Nőnap” másnapján a művelődési központ színháztermében. Telt ház előtt mutatta be az Orfeum Vándorszínpad a közel három órás repertoárját, hogy igényes szórakozást nyújtson tánckarával és gyönyörű hangú művészeivel.

A hagyományos operett világa elevenedett meg a nézők szemei előtt, akik a hétköznapokból kiszakadva varázslatos élményre, érzelmi feltöltődésre vágytak. Köztudott, hogy az esztétikum, a szépség jó hatással van az ember lelkére. A gyönyörű hölgyek, a csinos férfiak, a szemkápráztató jelmezek, a színpadi látvány mind hozzájárult ahhoz az összképhez, amit a színvonalas előadás nyújtott. A művészek örökzöld slágereket énekeltek, musicalekből, operettekből adtak elő részleteket (többek között: Macskák, Mágnás Miska, A cigánybáró, Hair). Óriási lendülettel repültek a magasba a szoknyák, akrobatikus elemekkel tűzdelték az előadást, amit a tánckar tagjai tettek még látványosabbá.

Fonyó Barbara és Berkes János egy közös jelenetben

Fonyó Barbara színésznő, operaénekes, királynőhöz méltó megjelenésével, különlegesen szép koloratúrszoprán hangjával elvarázsolta a közönséget. Berkes János operaénekes (tenor), érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, fellépésével, viselkedésével igazi úriember benyomását keltette. Teremi Trixi színművésznő, remek tánc- és énektudású szubrett leginkább Bálint Csaba tenor párjaként ösztönözte kacagásra a jelenlévőket: játékos-humoros jelenetekkel felszabadult vidám hangulatot teremtettek az egész este alatt. Birinyi Mónika szubrett csábító pillantásokkal és mozdulatokkal villanyozta fel a férfiakat a széksorok között. Egyiküket sikerült is a színpadra vezetnie egy tüzes tangó erejéig, amit a közönség hangos tetszésnyilvánítása kísért.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás