Vissza kell adni az Ajkaiak jövőbe vetett hitét!

Az Együtt országgyűlési képviselőjelöltjével, Molnár Tiborral ismerkedhettek meg január 12-én délután a belvárosban járók. A képviselőjelölt a Hotel előtt tartott sajtótájékoztatójában elmondta, még erősen kérdéses, hogy az ellenzék milyen formációban indul a 2018. április 8-i választáson. Az Együtt álláspontja az, hogy lehetőleg a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelölt álljon szembe a Fidesz és a Jobbik jelöltjével minden választókerületben.

Molnár Tibor sajtótájékoztatójának központi témája az ajkai koromszennyezés ügye volt, amely, mint mondta, megoldódni látszik, amióta az erőmű a komoly nemzetközi és hazai referenciákkal rendelkező Veolia Energia Magyarország Zrt. kezébe került.

– Az örömbe üröm vegyül, mert amíg Fenyvesi Zoltán, a Fidesz árnyékképviselője és képviselőjelöltje a Veolia pécsi üzemében parádézott biztonsági felszerelésben, addig bizony bekerült itt, a kertek alatt lévő, Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Geosol Kft. az erőműbe. Jelenleg ők szállítják be a tüzelőanyagot. Hogy milyen minőségben és milyen üzleti konstrukcióban, azt nem az én tisztem megítélni, de szakértők szerint az erőmű által okozott környezetszennyezésnek a legnagyobb része a nem megfelelő minőségű tüzelőanyagból származik. Bízom benne, hogy a Veolia szakemberei a problémát orvosolni fogják – jelentette ki a képviselőjelölt.

Molnár Tibor az Együtt mellett 2012-ban kötelezte el magát. Pártja az oktatás és az egészségügy helyzetében látja az ország legégetőbb problémáját. Az Együtt szorgalmazza többek között, hogy Magyarország is lépjen be az Euro-zónába, hiszen ezzel stabilabbá válna a gazdaság, megszűnnének az árfolyam-ingadozások, és az európai jövedelmekéhez közelítene a hazai jövedelmek értéke.

zsge

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás