Zarándokolnak és versenyeznek

Augusztusban is számos túrán vesznek részt a Bánki Donát Természetbarát Egyesület tagjai.

A nyugdíjas klub azon 48 tagjával, akik a Tótvázsonyi Nyugdíjas Klub megvendégelésében részt vettek, ellátogatnak Tótvázsonyba, a Savanyó Napokra az ottani Nyugdíjas Klub meghívására 12-én. A természetjárók a községben sétálnak, miközben megismerik a nevezetességeket.

Aznap Padtól padig a Kab-hegyen elnevezéssel gyalogos teljesítménytúrát is tartanak 10-20-30 kilométeres távokon, ami az ajkai Molnár Gábor Parkerdőből indul és oda is tér vissza. Az indítás 7.30 órától 10.30 óráig lesz.

Országos Kéktúra útvonalán gyalogolnak Bódvaszilas és Sirok között, 145 kilométeres távon a jelentkezők 13 és 19 között. Túravezető Paksa Milán.

Csákberény IVV túranap 20 gyalogos teljesítménytúra lesz 19-én Csákberény, Horog völgy,Kocsmáros domb, Csókakő, Csákberény útvonalon 21 kilométeren.

Fürdőzéssel egybekötött kerékpáros túra indul  a Hotel Ajka elől 20-án reggel 7 órakor Ajka, Devecser, Boba, Nemeskocs, Celldömölk, Nemesszalók, Noszlop, Ajka útvonalon. Celldömölkön a Vulkán Fürdőben fürdőzés lesz.   Túravezető Móricz Vilmos és Göncz Ákos.

Nyugdíjasok séta-túrája indul 23-án az ajkai autóbusz pályaudvarról 8.30 órakor. Túravezető Heffler László.

1Úton zarándoklat a gyermekre várókért, a Mária úton indul 26-án, szombaton.  Az ajkaiak  a 6.50-es busszal mennek Pápára, ahol csatlakoznak az ottani csoporthoz. A  zarándoklat a mihályházi templomból indul délelőtt fél tízkor Mihályháza,  Borsosgyőr,  Kéttornyúlak, Pápa útvonalon és érkezik a Szent József templomhoz. A templomban 16 órakor szentmise. Túravezető Áment Márton.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás