Gengszterek számoltak le egymással Ajkarendeken (videóval)

Nemcsak a húsos káposzta illatával telt meg az ajkarendeki kultúrház, hanem gengszterekkel is. De pánikra semmi ok csak a  hagyományos farsangi rendezvényét tartotta szombaton az Ajkarendekért egyesület. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét zsúfoltságig telt a kultúrház terme, ahol a száz fölötti létszámnak köszönhetően a száz egy kiskutyát is eljátszhatták volna. A forgatókönyv a szokásos volt a  gyülekező után Rainiss Andrea az Ajkarendekért Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket. Röviden beszámolt a megnyert hat millió forint eddigi felhasználásáról és a további tervekről, majd megkért mindenkit fáradjon ki az udvarra ahol a kiszebáb elégetésével jelképesen elűzik a telet.

Töltl János a művelődési ház vezetője gengszter bandájával körül állta az idén feltűnően kicsire sikerült kiszét, aminek persze akár az is lehetett volna az oka, hogy enyhe telünk van, azt könnyű lesz elűzni. De mint megtudtuk röviddel ezelőtt készült el a báb ezért sikerült ilyen kicsire. Ám mielőtt a gyújtás megtörtént volna a gengszter vezér szólt pár szót a megjelentekhez, bár a beszéd végén kiderült, hogy az egész csak egy ügyes kampányhúzás volt – Van egy csomó jó hírem melyikkel kezdjem? – A legjobbal hangzott a tömegből. -A legjobb az, hogy rossz nincsen. -Leellettek a birkáim, mind a két anyának ikrei születtek.-Pali bácsi megmetszette a Somlót.-Nagyon finom lett a kocsonya tegnap egésznap azon görcsöltünk, meg persze a káposztán. -Aki ránk fog szavazni semmi bántódása nem fog esni.

A nagy szélben nehézségeket okozott a kiszebáb meggyújtása, de nem volt sikertelen. Míg égett, a  körben állók elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt. A vendégek hamar megbizonyosodhattak róla, hogy a főgengszter mennyire mondott igazat, hiszen a télűző égetés után már kóstólhatták is a Szuzi féle húsos káposztát, majd hurkát és a híres Nándi kolbászt. A fenséges lakoma után érthető, hogy kevés embernek volt kedve jelmezbe bújni. Amit az eredményhírdetéskor a zsűri elnöke is nehezményezett és viccesen megjegyezte -Akik tavaly  itt voltak azok ugye alapvetően nem ezzel találkoztak. Úgylátom minél több a kaja annál kisebb a kreativitás. Szeretném megkérni azokat akik a konyhával foglalkoznak, fogják vissza a kajaszolgáltatást, mert az emberek ellustulnak és nem akarnak beöltözni.
Az egyéni jelmezes felvonulás idén kicsit rövidre sikerült, alig páran öltöztek be. Ennek köszönhetően mindenki kapott jutalmat, hiszen a teljes felhozatal egy gyermek és három felnőtt beöltözőből állt. A csoportos beöltözők között két gengszterbanda és Andiék A Dal 2016 című előadása folytatott küzdelmet az első helyért.Közben kisebb bandaháború is kialakult ami Jani bácsiék egy tagjának elvesztését okozta.Talán ennek köszönhetően ők vissza szorultak a harmadik helyre. Másodikak  Don Vito Corleone  emberei lettek, míg az első díjat  Rainiss Andrea csapata vihette el. Ők a Hogyan tudnék élni nélküled című slágert dolgozták fel ajkarendeki vonatkozásban. A műsort követően krémes sütivel, kocsonyával kínáltak mindenkit a szervezők majd hajnalig tartó mulatsággal búcsúztatták a telet, melyhez a zenét Váczi Tamás szolgáltatta.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply