JUBILEUM-Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete (videóval)

A mangó az indiaiak szent fája, amelyről azt tartják, hogy teljesíti a kívánságokat. Tulajdonképpen mi is azért vagyunk, hogy a vendégek kívánságainak eleget tegyünk – emelte ki Kálmán Adrienn üzletvezető a Mangó Panzió és Étterem tízéves születésnapi partiján, ahol a város vezetőit és a helyi cégek képviselőit látták vendégül.

gyj_10 eves a mango 1603
Dr. Horváth József alpolgármester és Jáger László címzetes főjegyző is részt vett az ünnepségen

Az évfordulók mindig ünnepek, a születésnapok pedig mérföldkövek mind a személyek, mind az intézmények életében, amelyeket elérve önkéntelenül is számadást készít az ember. Az étterem esetében sem volt ez másképp, ahol az elmúlt évekre tekintettek vissza közösen a jelen lévők egy-egy pohár pezsgő mellett, majd egy gasztronómiai időutazáson vehettek részt, ahol háromfogásos vacsorával prezentálták a jövőbeli elképzeléseket és a hely sokszínűségét a szakácsok.

gyj_10 eves a mango 1610
Kálmán Adrienn és édesapja Endre, közösen idézték fel az elmúlt évek legfontosabb pillanatait

– Célunk, hogy a hagyományos ételeket újragondolva, modern konyhatechnológiai eljárásokkal elkészítve tálaljuk – nyilatkozta lapunknak Nótár László ezüstérmes világbajnok mesterszakács, a Mangó étterem konyhafőnöke, aki Fekete Norbert szakáccsal közös csapatot alkotva kutatja az új irányvonalakat az ízek világában.
– Az ünnep az élet rangja, amire testben és lélekben is fel kell készülni. Az ünnep élményt szolgál, akárcsak a Mangó Panzió és Étterem, amely Ajka egyik különleges színfoltja volt az utóbbi tíz esztendőben. Kedvelt helyszínévé vált a különféle családi és céges rendezvényeknek, hiszen hangulatos környezetben, minőségi alapanyagokat felhasználva, a megszokott ízlésvilágtól különbözőt mert mutatni, ami elnyerte a vendégek tetszését – fogalmazott Kálmán Endre tulajdonos.

gyj_10 eves a mango 1672
Nincs születésnap torta nélkül – a mangó ízű desszertet Nótár László,  ezüstérmes világbajnok mesterszakács kínálta a vendégeknek

Az étterem hitvallása, hogy összehozza az embereket, akik a családi, baráti vagy céges találkozókhoz, meghitt étkezésekhez választják a Mangót. Céljuk, hogy a vendégek a kulináris élmények mellett jól is érezzék magukat. A folyamatos fejlődés, megújulás szintén ezt szolgálja. Ebből következően talán nem véletlen, hogy megyei szinten is értékes gasztro-közösségi hellyé nőtte ki magát az évek során a Mangó Étterem, ahol többek között Joulupukki, a lappföldi mikulás, Gyurcsány Ferenc, egykori miniszterelnök, Áder János köztársasági elnök és Csiszár Jenő műsorvezető is megfordult már. Sőt a BBC és számos más európai televíziós társaság is igénybe vette a panzió és étterem szolgáltatásait. Akárcsak a helyi cégek, vagy a városvezetés, ha külföldi vendégek érkeztek Ajkára. Valószínűleg ez a későbbiekben sem változik, hiszen az étterem neve már garancia a magas szintű ellátásra. A Mangó-csapat szerint nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete, mindent ennek rendelnek alá, így válik tevékenységük igazán értékessé.

Fotó: Györkös

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply