Juhfark fesztivál ajkai szereplőkkel

Borlovagok látványos felvonulásával kezdődött a Juhfark fesztivál augusztus nyolcadikán a Somlóvásárhely melletti rendezvénytéren. A menetben az ajkai fúvós zenekar és a mazsorett csoport is helyet kapott.

A délutáni kulturális programban szinten szerepeltek  ajkai csoportok is. A közönség a Free Kid aerobik egyesület, a Forma Fitt Sportaerobik Egyesület fiataljainak, valamint a Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület hastáncos hölgyeinek az előadását látták.

A Somló és Térsége Borút Egyesület által negyedik alkalommal meghirdetett pálinka verseny eredményhirdetését is ekkor tartották. Az értékelésen elhangzott, hogy 46 mintát adtak le a termelők, a bírálók pontszámai alapján nyolc arany, 10 ezüst és 17 bronz minősítés született. Az okleveleket a színpadon kaptak meg a pálinkák készítői.

Aranyat kapott Varga Zoltán birs és 2015-ös sárgabarack pálinkája, Herczeg Zoltán kajszibarackja, Matting Dezső szilvája, a Somló Spirit Kft. juhfark szőlőből készült pálinkája, Molnár Levente juhfark tönkölye és vegyes gyümölcspálinkája, valamint Simon Gábor vegyes gyümölcspálinkája.

Ezüstöt érdemelt Szarka Ferenc körtepálinkája, Matting Dezső cseresznyéje, a Somló Spirit Kft. meggy pálinkája, Herczeg Gyula berkenyéje és naspolyája, Gyarmati Tamás irsai szőlője, Veress János és Bogdán Jenő borpárlata, Jakab Imre bodzavirágból készült itala és Matting Norbert ágyas mazsolása.

A legtöbb minta barackpálinka volt, a hagyományos gyümölcsök, mint a körte, szilva, meggy, cseresznye mellett terjed az eper, naspolya, berkenye, bodzavirág felhasználása is.

A rendezvényen adták át az Év borásza díjat, amelyet Csáki Tibor érdemelt ki. A borász az elismerés átvételét követően elmondta, barátaival azon dolgozik,

hogy a hegy környékén mindenki somlói bort fogyasszon.

A borrend tagjaiból alakult dalkör bordalokkal és a rendezvény hangulatához illő ismert dalokkal szórakoztatta a közönséget. Az érdeklődőket a téren fogathajtó baráti találkozó, mezőgazdasági gépek bemutatója, kulturális műsor várta.

A főzőverseny már reggel elkezdődött, a csapatoknak somlói juhfark felhasználásával kellett finom ételeket főzniük. A résztvevők somlói borházak borait kóstolhatták, a gyermekek népi fajátékokkal tölthették az idejüket.

20150808_101811

Az oklevelek átadásának ünnepélyes pillanatai

Fotó Tisler

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply