Panni néni konyhája 2.rész – Rozmaringos báránysült

smart

Szimeiszter Imréné, Panni néni szép emléket őriz az étellel kapcsolatban. Egyszer a Paprika TV adásában is szerepelt vele. A forgatás követően a stáb tagjai percek alatt elfogyasztották a teljes adagot. Kell ennél nagyobb dicséret egy ételnek?

Hozzávalók:1.5 kg báránycomb, 20 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 citrom leve, 1 babérlevél, 5 db közepes burgonya, 1 pohár tej, 5 db tojás, 15 db aszalt szilva, só, bors, kakukkfű, borókabogyó, 1 evőkanál ételizesítő, 3 dl vörösbor, 2 dl olivaolaj, a díszítéshez 4-5 salátalevél, retek, narancs, szeletelt uborka.

A bárányhúst tejben áztatjuk 4 órát, lemossuk, megtöröljük, az összes fűszert beledörzsöljük. A szalonnát és a fokhagymát húsba tűzdeljük. Sütőtasakba tesszük, mellé az egész burgonyát, vörösbort, olívaolajat, lezárjuk, majd a Sütőben tepsibe téve lassú tűzön pároljuk. Ha megpuhult a hús, a sütőzacskót felvágjuk, a húst szintén lassú tűzön megpirítjuk. A sütőtököt és hagymát megpároljuk, a hús levével meglocsoljuk. Egy tálcát a salátalevéllel beterítünk, a húst a közepére tesszük, majd a zöldségekkel körberakjuk.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply