Panni néni konyhája – aszalt szilva mártás pirított darával, tükörtojással

Fotó: Tisler

Szimeiszter Imréné Panni néni egy régi böjti étel receptjét osztotta meg olvasóinkkal. 

Hozzávalók 4 személyre:

30 darab aszalt szilva, vagy szilva kompót

4 dkg vaj

7 dkg cukor

1 citrom leve

3 dl víz

1 teáskanál só

5-6 darab szegfűszeg

tejszín vagy tej

A szilvát megmossuk, vajjal, cukorral, sóval, szegfűszeggel, kevés reszelt citromhéjjal 3 dl vízbe lassú tűzön puhára főzzük, tejszínnel vagy tejjel 2 evőkanál liszttel behabarjuk, citromlével ízesítjük.

Pirított dara elkészítése: 1 teáspohár búzadarát 4 evőkanál étolajon 1 teáskanál só hozzáadásával elkezdjük kis lángon pirítani, amikor már megpirult, felengedjük forró vízzel, kevergetjük, ha a dara megdagad, elkészült az étel. Tükörtojást készítünk 4 tojásból.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply