Edzőtábor Szabó Julcsival

Közös edzőtábort tartott július harmadik hetében a Forma Fitt Se és a Kristály Se aerobik szakosztálya a Bányász sportpályán. A két egyesületből több, mint harmincan vettek részt a táborban, amelyben   Szabó Júlia, a számos világversenyen előkelő helyen végzett aerobikos tartott órákat.

Krütznerné Vida Veronika a Forma Fitt és Csonkáné Krützner Márta a Kristály vezetője kérdésünkre elmondta, hogy Júliával már az őszi versenyekre alapoztak. A két egyesületnek közös csapata is van, a nagylányok is elkezdték már a felkészülést.  A Magyar Kupa elnevezésű országos bajnokság következő fordulója október elején lesz, így ha nyáron nem gyakorolnának, hátrányba kerülnének. Az ajkai sportolók az idén is magas pontszámmal az élmezőnyben vannak, szeretnének jó helyen végezni. Korábban már az élvonalban voltak, semmiképp nem akarnak rosszabbul szerepelni.

Szabó Júlia, akit az edzők sportkapcsolataik által ismertek meg és hívtak meg a táborba, hozzátette, a gyerekek jól felkészültek, ügyesek, szorgalmasak. A tábor három napja alatt, amit velük együtt töltött, sok újat tanultak. Ő ugyanis csak szerdától péntekig tudott részt venni a munkában. Számos elfoglaltsága van, bár nyáron könnyebb, amikor szünet van az egyetemen. Júlia az Óbudai Wellness és Diáksport Egyesület 22 éves versenyzője, 11 éve aerobik versenyző. Korábban a művészi tornát is kipróbálta. A  Moholy-Nagy egyetem formatervező szakos hallgatója, mellette élsportoló, valamint egy edzőteremben dolgozik. Napjai sűrűek, reggeltől egyetem, többször késő délutánig, utána edzés, hétvégén gyakran dolgozik. A sport sok idejét leköt, de jönnek is az eredmények. A legutóbbi vilagbajnokságon hatodik helyezést ért el, az eredménnyek megszerezte a jövő nyári világjátékokon való részvétel jogát. Edzője Sinkó Andrea. A magyar válogatottnak 2009 óta tagja. Tavaly Franciaországban az Európa bajnoságon nyolc fős csapat tagjaként második helyezést ért el. A versenyre Sinkó Andrea és Katus Tamás készítette fel. Három éve is szerepelt a világjátékokon, a döntőben a harmadik helyen került be, majd a versenyt negyedik helyezettként zárta.

Elmondta, sok szép élményt, utazást, sikert, barátságot köszönhet a sportnak. Javasolja, hogy minden gyerek találja meg a neki legjobban tetsző sportágat, és gyakoroljon szorgalmasan. Ha nem lesz bajnok vagy versenyző, akkor is számos előnye lesz. A sport javátja a koncentrációt, megtanít kitartóan dolgozni, a csapatsport egymásra figyelni, együtt gondolkodni a sporttársakkal, dolgozni a közös célért. Mindezek a tulajdonságok fontosak az iskolában, majd felnőttként a munka világában is.

Csonkáné Krützner Mártától megtudtuk, már többször hívtak vendégedzőnek világversenyeken jól szereplő sportolókat, akik példája jobb teljesítményre serkenti a gyerekeket, mert tapasztalják, hogy kitartással és szorgalommal el lehet jutni a legrangosabb versenyekre is.

20160722_091855

Fotó Tisler Anna

A táborban kemény munka várt a gyerekekre

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply