4000 túlórát szeretne a Magyar Kétfarkú Kutyapárt – tüntetés Ajkán

Kimutatta foga fehérjét a Kétfarkú Kutyapárt az Ajkán szervezett tüntetésével. Nyilvánosan is elismerték, hogy szeretnék, ha 400 helyett évente 4000 órát dolgozhatnának az emberek túlórában és az ezért járó juttatásokkal elegendő lenne nem három, hanem öt év után elszámolni. Követelték továbbá a 32 órás munkanap és a 8 napos munkahét bevezetését. Ezen természetes (bár egyesek szerint némileg túlzó) követeléseik alátámasztására meghívták a tüntetésre a helyi Fidesz képviselőit is, akik azonban nem tudtak megjelenni a demonstráción. Pedig volt rá esély, hogy személyesen találkozzanak Soros Györggyel, a főgonosszal, akinek portréja az MKKP aktivisták által osztogatott ingyen tízezresen is felbukkant.

Sándor Balázs, az MKKP ajkai passzivistája azt is sérelmezte, hogy bár kérték a rendőrséget, nem kaptak könnygázt a szemük közé, pedig az állítólag függőséget is okozhat.

Megjelent és beszédet mondott a demonstráción Nagy Ildikó, a DK képviseletében, Polt Balázs városi elnök a Jobbiktól és Pad Ferenc, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökségi tagja is, akik viszont elítélték a rabszolgatörvényt és azonnali visszavonását követelték. “Pártonkívüliként” csatlakozott hozzájuk a megszűnt Együtt volt területi képviselője, Molnár Tibor is, aki két nappal ezelőtt felmondott keszthelyi munkahelyén, mivel a Fidesz nemtelen módon megakadályozta, hogy pizzapartit rendezzen szűkölködő gyerekek számára.

Furcsa módon, a demonstráción résztvevők az eltérő álláspontok ellenére mégis teljes egyetértésben hangoztatták követeléseiket, amelyeknek egyre erőteljesebb megnyilvánulásai várhatók az elkövetkező hetekben.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply