Ajkára látogattak tapasztalatokért, innovatív ötletekért

A salgótarjáni delegáció dr. Horváth József alpolgármesterrel és Pákai Péter önkormányzati képviselővel együtt vett részt a Verseny utcai járdaavatáson

Salgótarjánból öttagú delegáció érkezett Fekete Zsolt polgármesterrel településünkre november 9-én, hogy megismerjék Ajka városüzemeltetési gyakorlatát, különös tekintettel a közterületek, parkok, zöldfelületek, temetők kezelését illetően.

A vendégeket Schwartz Béla Ajka város polgármestere, illetve az Építési és Városgazdálkodási Iroda munkatársai fogadták a Városházán. Az egyeztetés az irodában kezdődött, majd a városban folytatódott, így a vendégek terepszemlén kaptak valós információkat a város közútjainak, parkjainak, zöldterületeinek állapotáról, illetve a fejlesztésekről is.

A delegáció kíváncsi volt arra, hogy Ajkán milyen konstrukcióban (például városi tulajdonban lévő céggel, egyéb vállalkozásokkal, közmunka keretében) oldja meg az önkormányzat a feladatokat, milyen összegből tudnak gazdálkodni az említett feladatoknál és hogy be tudják-e vonni a lakóközösségeket.

Salgótarjánban jelenleg a közterületi parkok, zöldterületek, temetők kezelését az önkormányzat tulajdonában lévő Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft végzi, főként közfoglalkoztatottak bevonásával.  Mivel a Kft. egyéb feladatai és a közmunka programok szűkülő lehetőségei miatt már nem képes megfelelő ütemben kezelni a zöldterületeket, ezért keres a városvezetés alternatívákat a közterületek rendben tartására.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás