Asztalitenisz csarnok épül Ajkán

Városunkban egyre nagyobb szerepet kap a mozgás és az egészséges életmód, a fiataloktól az idősekig mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb sportágat a helyi kínálatból, ami folyamatosan bővül. Immár elmondható, hogy az asztalitenisznek is biztos jövője lesz Ajkán.

Schwartz Béla polgármester a megépítendő asztaliteniszpálya kapcsán Dr. Paár Dávidot, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkárát, Geri Gyulát, a Sport Város Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját és Pad Ágostont, a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség elnökét fogadta a minap. A tárgyaláson az újonnan épülő asztaliteniszpálya és annak a szövetségi támogatása volt a fő téma.

Az már nem kérdés, hogy lesz-e asztalitenisz csarnok, a kérdés már csak az, hogy mikor?

Nagy hagyományai vannak Ajkán az asztalitenisznek. Két hete a városban tartott nívós verseny is azt bizonyítja, hogy az Ajka hírét vivő asztaliteniszezők megérdemelnek egy az eredményeikhez méltó létesítményt, amely helyet biztosít a megfelelő színvonalú felkészüléshez, gyakorláshoz. Főleg, hogy az Ajkai Gimnázium, Szakképző Iskola, Sportiskola Bánki Donát Intézményegységében a 2017/2018-as tanévtől sportgimnáziumi képzést is indítanak, így az utánpótlásnevelés ebben a sportágban is folyamatossá válhat.

Információink szerint a tárgyalás sikeresen végződött a felek között, így már nem az a kérdés, hogy az álom valósággá válik-e, hanem csak az, hogy mikor. Feltehetőleg a közeljövőben elkezdődhet az építkezés a Civil Ház mögötti területen.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás