Az idősek élettapasztalata érték

Fotó: Futó

Harmadik alkalommal köszöntötték advent alkalmából a szépkorúakat Padragkúton, amit ezúttal is Puskás Károly, a településrész önkormányzati képviselője szervezett a helyi szervezetekkel közösen.

Az első évben meglehetősen kicsinek bizonyult a terem, így mára már méltó helyére, a színházterembe került a rendezvény, amire idén 14 szépkorú kapott meghívást, de az időjárásnak köszönhetően végül csak négyen tudtak személyesen is ott lenni. A többiek majd felvételről nézhetik meg azt a furulya  és hegedű előadást, amit  a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium két diákja adott elő.

– Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert fáradságos életükkel kiérdemeltél, nem is abból a józan előrelátásból, hogy egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre, hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával olyan értéket jelenít meg, amely a fiatalok számára vonzó és kívánatos volt  – hangsúlyozta megnyitójában Puskás Károly, aki beszédét Tomorszky Istvánné Megérdemlik című versével zárta.

A köszöntő után a zenéé és a líráé volt a főszerep, előbb a Vörösmartys diákok, majd a Jószerencsét Nyugdíjas Klub tagjai köszöntötték az egybegyűlteket. Zárásként Molnár Laca dalcsokra melengette meg a szíveket, végül az ünnepelteknek ajándékcsomaggal kedveskedtek a szervezők.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás