Betört ajtóért egy év börtön

Illusztráció

Több évet töltött már rács mögött a 33 éves S. Sándor, akinek a bűnlajstromán több lopás szerepel, de benne volt egy rablásban is. Legutóbb azért ítélték el, mert az egyik szórakozóhelyen meglehetősen agresszíven viselkedett.

Az eset tavaly április 14-én a késő esti órákban történt az ajkai buszpályaudvaron található sörözőben. A vádlott este nyolckor tért be a szórakozóhelyre, ahol alkoholt ivott, majd egy hamburgert evett. Amikor újabb italt kért, a pultos hölgy már nem szolgálta ki, mert a vendég ekkor már erősen ittas volt. Ebbe nem nyugodott bele a többszörösen büntetett férfi, s kiabálni kezdett. Avval fenyegetőzött, hogy összetöri a berendezést. Erre ugyan nem került sor, de amikor sikerült őt az utcára kivezetni, s belülről bezárni az ajtót – mindez zárórakor történt -, a vádlott ököllel betörte a bejárati ajtó üvegét. Elfutott a helyszínről, de a rendőrök gyorsan elkapták, s mivel vérzett a keze, a mentők bevitték a kórházba.

S. Sándor az eljárás során beismerte tettét, elnézést kért a pultosoktól, s felajánlotta, hogy megfizeti a kétezer forintos kárt. Az Ajkai Járásbíróság garázdaság vétsége miatt a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, egy év négy hónap börtönre ítélte. A törvényszék enyhített a büntetésén, így egy évet kell a nőtlen férfinek rács mögött töltenie. Az ítélet jogerős.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás