Csak a nézők úszták meg szárazon

A strandok éjszakája országos kezdeményezéshez évről évre egyre több fürdő és strand csatlakozik. A Pannon Várszínház színészei is rendhagyó zenés, előadással készültek a Kristályfürdőben erre a napra. A július 28-án bemutatott előadásuknak címe Vízparti Twistparty műfaját tekintve, vízi orfeum volt.

Mintegy ötven előadást tartanak a nyár folyamán a veszprémi Pannon Várszínház előadói. A színészeket már láthattunk a Kőszínház színpadán, szabadtéri színpadon, egyeseket  várfalon, lovaskocsin, vagy lóháton, de medencében még nem. A rendhagyó helyszín így egyben egy színházi premier is volt. A közönség a medence szélén körben ülve hallgathatta az előadást, míg a színészek, hol a medence szélén lévő színpadon állva, hol pedig a meleg vizes medencében énekeltek.

Vándorfi László igazgató a rendhagyó színházi helyszínekkel azt szeretné elérni, hogy azok is megnézzék az előadásokat, akik a hagyományos színházi keretek között bemutatott darabokra kevésbé fogékonyak.

Ezen az estén szinte minden korosztály megtalálta a neki tetszőt. A színészek  ismert, népszerű slágereket, nagy sikerű darabrészleteket keltettek életre, soha nem látott módon. Rögtön az elején utazást tehettünk Istambulba Telegdi Kamilla jóvoltából, majd Itáliába röpültünk a Mambo Italiano című számmal Molnár Ervinnel, aki mint azt már tőle korábban láthattuk ismét megtáncoltatta a közönség egyik hölgy tagját. Keresztesi László a Santa Maria fedélzetén egészen a Titanicig vitt el minket, amelynek gyönyörű dalát Kovács Ágnes Magdolna tolmácsolásában hallgathattuk. A különleges színházi este nem csak fény és látvány elemekben volt gazdag, hanem meglepetés produkciót is tartogatott Gazdag Tibor személyében.


Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás