Dióünnep több száz résztvevővel

Horváth Csaba luficsodái minden gyereket elkápráztattak (Fotó: Györkös)

Egyre népszerűbb a „Dió ünnepe” a Bányásztelepen. Bizonyítja ezt, hogy évről évre nagyobb területet vesznek birtokukba a rendezvényre érkezők a parkból és nem csupán a környékről, hanem távolabbról érkezőkkel is lehet találkozni.

Dorner László, a rendezvény házigazdája idén verőfényes, napsütéses őszi időt rendelt az égiektől október 18-a délutánjára. Elsőként a BringAjka Kerékpáros Sportegyesület tagjai és Horváth Csaba tanár köré verbuválódott Borsos Miklós Általános Iskola diákjai tekertek le egy kisebb kört az Óvárosig és vissza a „Taposs bele” bringázás keretében. A diákokat elkísérte az iskola két pedagógusa Sövegjártó Rita és Horváth Erzsébet is.

Sok tapsot kaptak a Zöldikék óvoda apróságai

Kellemes időben a Zöldikék Óvoda közösségének a műsora idén is nagy sikert aratott. A 23 apróság gyermekdalokat és játékokat adott elő Varga Adrienn és Benecz Angéla betanításában és közreműködésével. Ezúttal nem a dióról szólt műsoruk, de a Süssünk, süssünk valamit kezdetű gyermekdallal ösztönözték a nagymamákat a sütésre. Eredményesen, hiszen különféle sütemények érkeztek a rendezvény „terülj asztalára”.

A lufiból készített Zserbó királynőt a Zöldikék óvoda Zümi csoportja vehette át

Idén is meghirdették, a már hagyományosnak mondható Zserbósütő versenyt. A bíráló bizottság vezetője Szalai László, a Marcipán cukrászda társtulajdonosa volt. Segítette az értékelést Steinbach Lászlóné óvodavezető-helyettes és Schwartz Béla polgármester is, akiről köztudomású, hogy kedvenc édessége a zserbó. Legfinomabb süteményt Horváth Sándorné, a Timföldgyári Nyugdíjas Klub tagja sütötte. Megelőzte Klein Józsefnét, a Nosztalgia Nyugdíjas Klub tagját és az Üveggyári Nyugdíjas Klub csapatát. Dicséretet kapott még Licsár Lászlóné és Petőházi Andrásné. A Dió ünnepének különdíját, a Zserbó királynőt, a Zöldikék Óvoda Zümi csoportja kapta. A díjat Horváth Csaba ajánlotta fel.

Látványos volt a Sun Dome Sportegyesület bemutatója

Idén első alkalommal vett részt a programon a Sun Dome Sportegyesület. A 12 fiatal bemutatójában bepillantást nyerhettek az érdeklődők a karate sport fegyelmezett világába. Takács Miklós klubvezető örömest beszélt a 2004-ben alakult csoport nyolcvan ajkai karatésáról, akik számos bajnoki címmel büszkélkednek. A sportág ázsiója felértékelődött az elmúlt években azzal, hogy a tokiói nyári játékok programjai között szerepel.

Közben a parkban találkozhattak a megjelentek önkormányzati képviselőkkel és a nyugdíjas klubok vezetőivel, tagjaival. Eszmecserét folytathattak egymással az aktuális eseményekről. Elmondhatták elvárásaikat, véleményüket egymásnak. A régen látott ismerősökkel megbeszélhették az elmúlt időszak történéseit. Megkóstolhatták Lékó Sándor főszerkesztő saját készítésű diólikőrjét.

Orsós Tamás fogatán sokan utaztak

Ezalatt a parkban lovagolni lehetett a „Fehér” ló fia Lovas Egyesület jóvoltából Fehér Georgina vezetésével. Újszerű és a telep lakói számára szokatlan volt a lovas kocsikázás a Bányásztelep utcáin Orsós Tamás bódéi fuvaros fogatán. A gyerekeknek nagy élményt jelentett mindkét lovas programon részt venni. Az Ajkai Képzőművészeti Egyesületből nyolcan ismét kitelepültek. Segítségükkel festhettek, rajzolhattak, gyurmázhattak, sőt óriás kagylókat díszíthettek az ügyesebbek.

Ezúttal az Ajkai Család- és Gyermekjóléti Központ is részt vett a programon. A gyerekek színezhettek, diót festhettek, a felnőttek pedig a kiadványuk segítségével betekintést nyerhettek a központ sokszínű munkájába, amelyekkel segítő kezeket nyújtanak a rászorultaknak. Legtöbben ezúttal is Horváth Csabánál, a „Lufibohócnál” álltak sorba. Csaba még szürkületkor is szorgalmasan hajtogatta a lufikat a legváltozatosabb figurákat elővarázsolva. Mellette Horváthné Anita pedig mosolyt festett a gyerekek arcára. Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület jóvoltából sokan kipróbálhatták célzó készségüket.

Dorner Lászlóné Edit jó háziasszony módjára szívesen kínálta a süteményeket

Mindezek mellett finomabbnál finomabb süteményeket kínáltak a nyugdíjasklubok. A Nosztalgia Nyugdíjas Klub 12 kilogrammnyi diós kifőtt tésztával vendégelte meg a résztvevőket. A szervezők a frissítőről sem feledkeztek meg. A délután folyamán a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ gondoskodott a hangosításról.

Dorner László és barátai ismét egy sikeres rendezvényt tudhatnak maguk mögött, a közreműködők támogatásával. A megjelent közel ötszáz résztvevő egy kellemes délutánnak örvendhetett.

 Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=iSeV7YFA8r0&t=56s

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás