Folyton várunk valamire, nem csak adventkor

Fotó: Györkös

Ünnepre várva címmel nyitotta meg a Radó Andrásné kisgrafika gyűjteményéből összeállított tárlatot Gál Zsigmondné nyugalmazott középiskolai tanár december 15-én a városi múzeumban.

A megnyitón elhangzott, hogy az ember élete csupa várakozás. Várunk egy gyermek megszületésére, első mosolyára, első szavára majd lépéseire, várunk a sikerekre, álmaink beteljesedésére, a nyugdíjas korra, békés idős évekre. Kétezer évvel ezelőtt Jézus születésével az emberiség régi vágya teljesült.

Karácsony előtt az adventi időszak egy boldog várakozás. Tudjuk, hogy eljön közénk Jézus, aki örömöt, békét, szeretetet hoz. A művészet is gyakran merít Jézus életéből. A kiállított kisgrafikák egy része  a karácsony meghitt hangulatát sugározza. Több képen pedig már a szilveszter, a vidámság, az önfeledt mulatozás a téma. Ez a korszaka az évnek szintén a várakozás. Várjuk az újat, a jobbat, a szebbet. Várjuk, hogy mit hoz a ma még ismeretlen.

A kisgrafikákon az alkotók más technikával fejezik ki az érzéseket, hangulatokat. Egy fekete-fehér kép vagy néhány vonal ugyanolyan kifejező erővel bír, mint amelyen az egész felületet kitölti a rajz.

A megnyitón a Hársfa együttes két tagja, György Zoltán és Papp Ferenc működött közre. A kiállítás január 17-ig látogatható.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás