Gerinctornával az egészségért

Mindenkinek van sokat kell tenni a helyes tartás érdekében (Fotó: Györkös)

Ajkán számos lehetőség közül választhatnak a mozogni vágyók. Meridián torna, jóga, Pilates, McKenzie torna, aerobik, gerinctorna, mind az egészség tudatos megőrzését, illetve szinten tartását szolgálják. Legújabban az Életet Az Éveknek Ajkai Nyugdíjas Klubok Egyesülete kezdeményezésére indult foglalkozás a művelődési ház József Attila utcai épületében.

Ottlecz-Nagy Eszter egészségfejlesztő, TRX oktató, gerinctréner nagylelkű felajánlásaként ingyenes gerinctorna indult tavasszal a nyugdíjas korúak számára szerda délelőttönként. Tavaly a Széchenyi István Egyetemen diplomázott rekreációs és egészségfejlesztő tréner garancia arra, hogy szakszerű irányítás mellett végezzék a gyakorlatokat az idősebb korosztály képviselői. Ebben a korban rendkívül fontos, hogy a szervezet biológiai folyamatait és a test felépítését ismerő edző irányítása mellett mozogjanak, hiszen a hozzá nem értés nagy károkat okozhat ötven felett.

 – Nagyon fontosnak tartom, hogy idős emberek is tudjanak minőségi életet élni és ne csak a fiatalok számára legyenek a különböző mozgásformák elérhetőek. Személyes indíttatásom is van ezzel kapcsolatban, hiszen édesapám – a városban mindenki csak “Pucsiként” ismerte – abszolút példával állt előttem, hogyan kell hosszú, egészséges életet élni, hogy a sport és annak szeretete mennyire fontos az ember életében. Ezzel a gerinctornával abban próbálok segíteni, hogy a meglévő tartáshibákat kijavítsam és az ehhez szükséges izmokat megerősítsem. A hétköznapokban végzett tevékenységekhez szükséges mozgásokat könnyítsem és az esetleges váll-, hát-, gerincfájdalmakat enyhítsem. Ezek a dolgok vezéreltek akkor is, amikor a saját üzletemet megnyitottam – tájékoztatott a tréner, aki Vallerné Horváth Andrea egyesületi elnök támogatásával foglalkozik az örökifjú hölgyekkel.

Eszter, a tréner mindent megmutat, hogy a maximumot tudják kihozni magukból a hölgyek

Eszter kedvessége, közvetlensége, minden szisszenésre való odafigyelése elismerést váltott ki a résztvevők körében. Nagy kedvvel, lelkesen vesznek részt a hölgyek a tornán hétről hétre. Túlnyomó részt a városban működő nyugdíjasklubok tagjai járnak. Rendszeresen érkeznek a foglalkozásra Bakonygyepesről, Tósokberéndről is. A legfiatalabb résztvevő alig múlt hatvan éves, a legidősebb pedig már a nyolcadik X-en is túl van. A foglalkozások jó alkalmak a közösségépítésre és információcserére is.                                                                                                                                                                                

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás