Huszonhárom új parkolónál több is lehetett volna

Egy város életében fontos a fejlődés, a megújulás, ezért mindig ünneplésre ad okot, ha egy új létesítmény elkészül, vagy valami régi megújul. A lakosság komfortérzetét, sokszor biztonságát is javítja egy új, vagy kibővült parkoló, egy új járda, gyalogátkelőhely, felújított épület. Jelenleg a 791, 792, 793. közlekedési létesítményt adták át a Vízikék óvoda, a Sport uca 4-6-8-10-es épület és az Ifjúság utca 2/a,b,c,e épület álltal határolt területen. Ám az örömbe némi üröm is vegyült  az ünnepélyes átadáson, mivel Schwartz Béla polgármester beszédjében többször kiemelte, hogy Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke hazudott.

November 16-án adták át a Vizikék Óvoda előtt található huszonhárom új parkolót, aminek megvalósítása magában foglalta a környék járdafelújítását, akadálymentesítését, valamint 110 négyzetméter parkosítást is.

Az esős, borús idő ellenére is sokan megjelentek az avatáson, akiket dr. Horváth József alpolgármester, a IV. számú választókerület önkormányzati képviselője köszöntött. A Vizikék Óvoda Kékcinke csoportjának gyermekei és óvodapedagógusai egy rövid verses műsorral köszönték meg az intézményük előtti parkoló bővítést. Ennek szükségességére beszédében utalt az alpolgármester, aki kitért a további területen tervezett fejlesztésre is. Elmondta, hogy az önkormányzat megvásárolta a régi teniszpálya területét, ahova még 20-30 parkolót kívánnak létrehozni. A fejlesztésekhez a város számos pályázatot nyújtott be, az óvoda felújítása is napirenden van. Schwartz Béla polgármester egyik szeme sírt, a másik nevetett az avatón.

– Ünnepelünk, de azért ez nem szép környezet. Itt van az óvoda amiről az alpolgármester beszélt, de ez az egyik épület amivel kapcsolatban Fenyvesi Zoltán hazudott – mondta a polgármester, majd indokolta állítását – ugye ő azt hazudta, hogy támogatta az önkormányzat pályázatát, aztán nem nyert! Hát tudjuk, hogy hogyan támogatta? – tette fel a kérdést – Úgy támogatta, hogy nem javasolták és ő a nemet támogatta.

Az ünnepség a szalag átvágása után hordógurítással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás