Ifjú zenészek öregbítették városunk hírnevét

Az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és AMI diákjai, illetve tanárai újabb sikert könyvelhetnek el maguknak, ezúttal zenei vonalon. Nemrégiben rendezték meg a Szűcs József 1. Veszprémi Regionális Fafúvós versenyt a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Csermák-termében a Megyeház téren, ahol az ajkai zeneiskolások szép eredményekkel tértek haza – tájékoztatta lapunkat Molnárné Németh Erika a zeneiskola zongora tanára.

Az egész napos rendezvényre 21 művészeti iskola diákja érkezett a régió területéről, hogy összemérje hangszeres tudását fuvolán, szaxofonon és klarinéton. A zsűrit kiváló szakemberek alkották. A zsűri elnöke Balogh József klarinétművész, zeneszerző, több mint 40 éves tapasztalattal. További tagok voltak: Kedl László klarinétművész és Román Krisztina fuvolaművész.

-Ez volt az első regionális szinten megrendezett verseny, korábban csak megyein volt lehetőségük indulni fafúvósainknak. A megmérettetés alkalmával alkalmunk nyílt tapasztalatcserére, egymás műveinek meghallgatására – mondta Molnárné Németh Erika tanárnő, aki zongorakísérő korrepetítori különdíjban részesült.

A gyerekek kimagaslóan szerepeltek fuvola játékukkal, akiknek egy kötelező etűdöt és egy előadási darabot kellett eljátszaniuk, méghozzá kotta nélkül. Takács-Győri Fruzsina arany, Kollár Hanna bronz minősítéssel tért haza. Őket Kovács Imre, a fúvós tanszak vezetője készítette fel a versenyre. Cserkész Petra egy emléklappal lett gazdagabb, aki Murányi Eleonóra tanítványa.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás