Ismét itt jártak a Pál utcai fiúk

Fotó: Györkös

A friss Prima-díjas Pannon Várszínház nagysikerű darabját, „A Pál utcai fiúk” című musicalt mutatta be a vmk színháztermében. A bérletes előadáson mindhárom alkalommal teltház előtt játszottak a népszerű színészek. Az idén tavasszal felső tagozatos diákok már láthatták őket, ezúttal a felnőtt közönség számára is elérhetővé vált a darab, óriási sikerrel.

Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián alkotását Vándorfi László rendezte és Krámer György koreografálta. A világhírű mű ezúttal ifjú emberekről szól. Megismerhetjük a Gitt-egyletet, a Pál utcai fiúkat és az „Einstand”-ot elkövető Vörösingesek kemény csapatát.

Molnár Ferenc regényének minden életkorban más a mondanivalója és képes folyton újat adni. Nemecsek Ernő neve tette felejthetetlenné az író gyermekkorának idejében játszódó örök érvényű történetet. Ám a legerősebb Boka János karaktere, akit Szelle Dávid alakít. Igazságos, magabiztos és határozott, felelősségteljes, támogatja az elesetteket. Igazi vezető, akire hallgat a csapata.

A Vörösingesek

Általánosan elterjedt vélemény, hogy világunkban a becsület nem lényeges és az adott szónak nincs súlya, itt a pénz beszél. Az előadás rávilágít, hogy a szabadságnál nincs fontosabb. Ez pedig belülről fakad. A lélek szabadságához azonban elengedhetetlen az őszinteség, a becsület, a tiszta lelkiismeret, az alázat és ennek semmi köze a pénzhez. Az árulókat viszont még az ellenség sem tiszteli.

A nézőtéren mindenkit megérintett a történet, legszívesebben bekapcsolódtak volna az eseményekbe. Annyira erőssé vált az együttérzés, hogy Bokával, Nemecsekkel és társaival közösen, lélekben ők is harcoltak a Grund szabadságáért.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás