Kamondi Mátéra emlékeztek a Lőrintei-tavon

Gyerekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők lepték el a Lőrintei horgásztanya környékét június 10-én reggel hét órakor, amikor kezdetét vette a Kamondi Máté emlékére rendezett gyermek és ifjúsági horgászverseny.

A családok együtt várták a kapásokat

Máté, a tehetséges, sokszínű fiú a Széki-tavon, majd a Lőrintei-tavon horgászott eredményesen, mígnem a betegsége közbeszólt. Sajnos évek óta már csak emlékverseny hirdeti a nevét, amelyet Ozorai Sándor javaslatára szervez a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ Gyermek és Ifi csoportja, valamint a Lőrintei-tavi Horgászegyesület közösen.

Sikerült kifogni az első halacskát

Idén két kategóriában lehetett nevezni egy úszós vagy fenekező bottal, azon egy horoggal. Minden kifogott halat értékeltek tömeg és darabszám szerint. A kicsiknek segíthettek a felnőttek a horogról való leakasztásban. A mostoha idő ellenére szép számmal vettek részt ifjak a versenyen. Gyerek kategóriában Gyürűs Gergő győzött 4980 grammnyi kifogott hallal. Mögötte Rádl Péter és Pálfi Milán végzett. Az ifjúsági kategóriában Borbély Ádám nyert 5915 grammos halfogással. Második Horányi Máté, harmadik Fazekas Dániel lett. A legkisebb versenyző a veszprémi Angyal Káin Áron volt, aki négy és fél évesen három halat fogott.

Idén először játékos vetélkedővel színesítették a programot, amely négy fordulóból állt. Darts verseny, halacska horgászat és karika dobálás ügyességi számokban mérték össze képességeiket a gyerekek. Majd a végén halfelismerési totót töltöttek ki. Bizony még a felnőtteknek is komoly problémát okozott ez a feladvány, ahol tíz különböző uszonyost kellett felismerni. A négy versenyszám összesített eredménye alapján Tuboly Csilla lett az első, második helyen Nagy Martin Olivér végzett, míg a harmadik helyet Takács Balázs szerezte meg.

Benépesültek a stégek a verseny idejére

Az eredményes kis horgászok oklevelet, érmet és különféle horgászattal kapcsolatos eszközöket, tárgyakat kaptak ajándékba, amelyeket a MOHOSZ és a művelődési központ ajánlott fel számukra.  Minden évben jelen vannak a versenyen Máté szülei Kamondi Miklós és Kamondiné Végi Tímea is, akik horgászat témaköréhez kapcsolódó kiadványokkal és gyümölccsel köszönték meg a gyerekeknek a részvételt. A végén minden horgász jutalma finom ebéd volt, amelyet Ozorai Sándorné Ili főzött a jelenlévőknek. A versenyt a horgászegyesület részéről Ligetvári Attila bonyolította le.

Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás