Karácsony a Bányásztelepen

Fotó: Györkös

Hatodik alkalommal gyűltek össze az érdeklődők a Bányásztelepen, a Liliom parkban a karácsonyi ünnepségre. A településrész lakóin kívül minden évben egyre többen érkeznek távolabbról is. A százakat vonzó programot Dorner László önkormányzati képviselő és barátai szervezték.

Dorner László köszöntőjében elmondta, hogy a Bányásztelep a legnépesebb városrész, több mint 2000 lakossal. A közösség összetartó, van egy jól működő óvoda a körzetben. A képviselő kérte a megjelenteket, hogy vegyenek részt az Ajka várossá nyilvánításának 60. évfordulójára szervezett programsorozaton is, amit Benecz Angéla óvodapedagógus koordinál majd a körzetben.

A rendezvényen minden évben szerepelnek a Zöldikék Óvodások, akik az idén lucázással készültek, majd néptáncoltak. A Bányásztelepen élő Bábics Valéria, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő központ igazgatója egy verssel fokozta az ünnepi hangulatot, majd a Molnár Gábor Műhely Alapítvány fiatalja, Csényi Tímea szavalta el A sérült ember boldogsága című verset. A műsort követően a bódéi Nosztalgia Nyugdíjas Klub tagjai karácsonyfát ábrázoló mézeskaláccsal, kaláccsal, helyben pirított dióval és mandulával, forralt borral, valamint teával kínálták a résztvevőket.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás