Karácsonyi ünnepség volt Tósokberénden

Hagyománnyá vált, amióta a Tósokberéndért Egyesületnek lehetősége van a közösségi házban programokat szervezni, hogy ünnepi karácsonyt szerveznek a településrész lakónak a részére, amelybe az iskola diákjait is bevonják. Idén december 22-én tartották meg az ünnepi karácsonyt.

A gyerekek közül az 1/A osztály szerepelt a fő programban karácsonyi gyermekdalokkal, amelyeket Valaczkai Judit és Aranyos Judit tanított be az apróságoknak. A felnőttek műsorának a magját az egyesület művészeti csoportja, a TBE ART stúdió alkotta, de Rejtő Emi és Luca is színesítette az összeállítást. Hagyományos kórusművek és mai modern karácsonyi dalok is felcsendültek műsorukban. A csokorban hallható volt az Adeste fideles, Aranyszárnyú angyal, Dona nobis, Hallelujah, Békét és reménységet című dalok. Zorán dalát gitárkísérettel és ritmushangszerekkel szólaltatták meg. Az énekeket Rejtőné Csizmadia Márta tanította be.

A dalok között karácsonyi hangulatot felidéző versrészleteket mondtak el, ezekkel is a várakozás örömére és a szeretet fontosságára irányították a figyelmet. Két elgondolkodtató kisfilmet is láthatott a közönség.

Ismét lehetőséget adott az egyesület a közös ünneplésre. Teával, forralt borral és sok süteménnyel kínálták a vendégeket.

Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás