Képviselői beszámoló a helyieket érintő kérdésekről

Rig Lajos (Archív fotó: Györkös)

A korommal kapcsolatban a hivatalok szerint minden rendben, na de akkor miért fekete máig mindennap az ajkaiak párkánya, autója – tette fel a költői kérdést Rig Lajos országgyűlési képviselő a szeptemberi fogadóóráján.

A politikus e havi összefoglalójában a légyszennyezésről, valamint az Ajkai Konzultációról beszélt. Rámutatott, hogy a koromüggyel kapcsolatban tényleges előrelépés egyelőre nem történt. Hiába hívták egyeztetni a Földművelésügyi Minisztériumba és hiába beszélt Benczik Zsolttal, a Veszprémi Járási Hivatal új vezetőjével is az ajkaiakat érintő problémáról, változás nincs. Huszonnégy órás ellenőrzéssel mérik a szennyezést és állítólag minden érték rendben van, ám az országgyűlési képviselő szerint ez csak annyit jelent, hogy a Bakonyi Erőmű Zrt. jogilag nem vét, de az nem jelenti azt, hogy valójában nem is szennyez.

– A cég egy jogértelmezési problémát használ ki a 120 órás limittel kapcsolatban. A korom pedig azért képződik, mert valószínűleg indításnál nem éri el a megfelelő hőmérsékletet a rendszer, ezért nem tudja elégetni a fát, vagy a rossz minőségű –  a helyi lakosság szerint sokszor beazonosíthatatlan fajtájú – tüzelőanyagot – fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki már rég pontot tett volna az ügy végére egy hatalmas bírsággal.

Rig Lajos szót ejtett a nemzeti mintára létrejött Ajkai Konzultációról is, aminek kíváncsi a kifutására. Szerinte az embereknek joguk van elmondani a véleményüket, főleg ilyen fajsúlyos témákban. Fontosnak tartja, hogy ismerje a választókerületben a problémákat, hiszen csak így tud országgyűlési képviselőként tenni a lakosságért.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás