Kortársaikat ajándékozták meg a Bolgárkert terméséből

Javában folynak a Bolgárkertben az őszi munkálatok. A Nosztalgia Nyugdíjas Klub tagjai október közepén a kellemes, napos időt kihasználva minden délelőtt a kertben dolgoznak. A termés nagy részét már betakarították, most a karalábé és a tök van soron.

Szimeiszter Imréné klubvezető elmondta, hogy elégedettek a terméssel. A bio gazdálkodásban hatalmas, egészséges és ízletes zöldségféléket takarítottak be. A termés egy részét az augusztus végi Dödölle Fesztiválon mutatták be, majd nemrég lecsót főztek és tették el télire a közösségi programokra. A sütőtök is a várakozáson felül sikerült. A legnagyobb, csaknem 25 kilogrammos termést az Idősek Otthonának ajánlják fel, hogy örömet szerezzenek vele a lakóknak.

Óriás tököt takarítottak be a klubtagok

A betakarítással egy időben a klubtagok már tervezik a jövő évet. Annyi már biztos, hogy jóval nagyobb területen ültetnek majd. Szimeiszter Imrénétől megtudtuk, hogy akinek az egészsége engedi, az vállalja, hogy rendszeresen jár a kertbe. A közös munka még jobban összekovácsolta a társaságot.

Mint korábban már többször megírtuk, az önkormányzat a bódéi Videoton pálya helyén biztosít lehetőséget a mezőgazdasági termelésre. Minden igénylő civil szervezet, vagy magánszemély ingyenesen kap területet a a kertészkedéshez, amihez továbbra is várják a jelentkezőket.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás