LIGET FESZT 2017: Világító telefonok az éjszakában és torta a fejbe

Az összekarolós, egymás vállát átfogó lassú klasszikusoktól, egészen az extázis határáig jutottak (szó szerint is) a Liget Feszt résztvevői szeptember 9-én az ajkai strand parkolóban, ahol idén már harmadjára rendezték meg az ingyenes nyárzáró bulit. Világító rudakból, mindenki által dúdolt retró slágerekből és extrémitásokból is bőven jutott a közönségnek az este folyamán.

Rengeteg érdeklődőt vonzott a szabadtéri parti, amit Ajka Város Önkormányzata, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központtal, illetve Dj. Herendi Zsolttal közösen valósított meg. A többféle igényt kielégítő zenei rendezvény 17 órától, másnap hajnali 2-ig tartott, Dj. Herendi Zsolt, – a rendezvény főszervezőjének és egyúttal házigazdájának – vezetésével. Este hat óra tájban még csak gyülekeztek az emberek a parkolóban, így az Instrumental X hiába kevert mai zenéket, még nem tudta teljesen lázba hozni a közönséget. Egy két bátor jelentkező táncra perdült, ám a többség még nem állt át „buliüzemmódba”, a délutáni sziesztát követően.

Instrumental X

A duót a ’90-es évek óta máig is retróbulikban gyakran emlegetett Szomorú Szamuráj, vagyis Kozsó és az Ámokfutók követte a színpadon. Sokat nem kellett várni és a jelenlévők csápolásba, éneklésbe fogtak. A Hold dala és a Meghalok egy csókodért gyors iramban repítette vissza a közönséget időgép módjára nagyjából tizenöt évvel ezelőttre. A produkcióból a nosztalgiázáson túl nem maradhatott el a közönségénekeltetés és a közös képkészítés sem. Személy szerint nekem úgy tűnt, hogy Kozsó fénye mintha már egy picit megkopott volna, bár valószínűleg csak én nőttem ki a szép-szerelmes számokból, sokan ugyanis sorban álltak a sztársimogatóban, ahol autogram is járt az ölelés, vagy kézfogás mellé.

Az Ámokfutók után Dj. Dominique szórakoztatta tovább a közönséget egy felturbózott mix-szel. Régi „klasszikusokkal” indított, mint Tunyogi Orsi: Ha lemegy a nap című slágere, vagy az azóta már kultikussá vált Az éjjel soha nem érhet véget a Sohopartytól. A retrótól a rockzenéken át a mai szerzeményekig vezetett az út, így Eddát, ACDC-t, Hungáriát és a legfrissebb dallamokat is hallhatott az egyre inkább felfokozott hangulatban lévő tömeg. Nagy sikert arattak a leporolt régi slágerek és napjaink zenéi is, pedig a publikum itt még elég vegyes volt, az egészen fiataloktól, az idősebbekig. A lemezlovast magasba emelkedő telefonok fényével méltatták a jelenlévők.

Kozsó és a tömeg

A sok szögletes fényforrás csalogatónak hatott, ugyanis célba vette Ajkát egy UFO. Pontosabban az UFO együttes, a jól ismert Szerelemdoktorral. Elhangzott a Tarzan és a Karibi party is, így a közönség egyből egy esőerdő tövében, vagy a tengerparton érezhette magát. Többen túlzásba is vitték a kalandozást, így a mentőknek bőven akadt munkája a Városligetben, amit az időről időre felhangzó sziréna is alátámasztott.

Következőként a Groovehouse görgette tovább a retró-életérzést sok más mellett a Vándorral és a Hajnallal. A csapatot szerették a jelenlévők, így a közönségénekeltetés után a vissza-vissza! skandálás sem maradhatott el.

Dj Dominique a fénytengerben

Dj. Herendi Zsolt retró és modern zenékkel folytatta a bulit, felváltva játszott minden közönség kedvencet a régmúlttól napjainkig, hogy megalapozza a hangulatot a KatapultDJ őrült produkciójához. A lemezlovas csapat este tizenegy után nem sokkal állította a fejére a Liget Fesztet közönségestől, mindenestől. Szó szerint tomboltak a jelenlévők. Természetesen itt már a fiataloké volt a főszerep. Előkerültek a világító rudak, a konfetti ágyúk és a dj-k védjegyének számító torta is, ami ezúttal is egy szerencsés/szerencsétlen (ez nézőpont kérdése) bulizó arcában kötött ki. A közönséget megvette kilóra a formáció.

Végül DJ. Flower, azaz Voksán Virág hevítette a végsőkig a hangulatot. Hajnali kettőig tolta a piros műkörmös szettet, hirdetve a zenét, ami szabaddá tesz.

Torta a fejbe! Megőrült a tömeg a Katapult DJ szettje alatt

Dj. Herendi Zsolt sikeresnek értékelte a rendezvényt, ahol generációs szakadékok nélkül nem csak egyik, vagy másik korcsoport érezhette jól magát, hanem mindenki. Kérdésünkre elmondta, hogy a Liget Feszt ismét különleges szórakozási formát biztosított a város szívében, így biztosan lesz folytatás.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás