Lúd, liba, libuska – minden a szárnyasról szólt

Fotó: FPT

Márton napi játszóházzal és ludas alkotó délutánnal kedveskedtek az ifjaknak november 11-én, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ munkatársai.

Szombaton két órán át gyerek zsivajtól volt hangos a vmk aulája, ráhangolva a látogatókat a Márton nap keretében szervezett lampionos felvonulásra, amelyet Szélessy Balázs gitárkísérete színesített útban a belváros felé.

Előtte még mindenki elkészítette a libás lámpását, hogy legyen mivel sétálni a szürkületben. A  legkisebbek sem unatkoztak a belvárosi túra előtt, ők ugyanis a Virgonckodó Játszóparkban próbálhatták ki az ügyességüket. Érkezéskor mindenki kapott egy-egy tombolajegyet, amivel Horváth Csaba lufibohóc óriás lufi-liba kreációját lehetett megnyerni. Öt órára már elég sötét lett és a lámpásokkal is mindenki elkészült, így útnak indult a kis csapat. Hangos éneküket  és pislákoló lámpásukat sokan megcsodálták sétájuk során.

 

Visszaérve következett a várva várt tombolasorsolás. Fortuna istennő idén is a nyolc éves Sidó Leventére mosolygott, ami nagy meglepetés volt, hiszen tavaly is ő nyerte el a lufi libát, amit boldogan ölelt magához. A délután libazsíros kóstolóval zárult.

Márton napi játszóház, felvonulás és Liba lakoma a Nagy László VKSZK-ban

Közzétette: Ajkai Szó online – 2017. november 11.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás