Madáretetők a városban

A város több pontján vannak immár madáretetők, köztük a Templomdombon is (Fotó: Futó)

Számos madárfaj tölti nálunk a telet és ilyenkor még jobban rászorulnak a  segítségre, mert sokkal nehezebb nekik a megfelelő táplálék beszerzése. A Poppe+Potthoff Hungária Kft. munkatársai a Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet! program keretében madáretetőket helyeztek ki Ajka parkosított részeire.

Tíz etetőponttal találkozhatnak azok, akik figyelmesen járnak a városban és a környékén. A madáretetőkből hét a belvárosban, az Agóra környékén, három pedig a Csónakázó-tó környékén van elhelyezve. A program célja, hogy a cég az óvodák, illetve az iskolák bevonásával formálja a gyermekek és családok természetvédő és környezettudatos képét, illetve az állatok szeretetét is erősítse.

Az etetőkbe rakhatunk olajos magvakat, leginkább apróbb szemű napraforgót, kölest, vagy törmelékes diót, mogyorót, esetleg  állati zsiradékot. A magoknál lehetőleg ügyelünk arra, hogy ne legyen sós vagy pirított. Kész bolti madáretető golyókat is kirakhatunk, hiszen bármilyen eleséggel növelhetjük a madarak túlélési esélyeit. Az etetéssel nemcsak a madaraknak segítünk, hanem a megfigyelés élményével is gazdagodhatunk. A városban leggyakrabban cinege és verébfajtákat lehet megfigyelni, de a többi téli madárról is érdekes információkat olvashatunk a madáretetőknél lévő kihelyezett  információs táblákon.

 

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás