Megújult a Diófa utca

Schwartz Béla, Petőházi Andrásné, Paulisz András és Dorner László gurítja a hordót (Fotó: Györkös)

Mindenki ott volt a 781. számú útfelújítást követő átadó ünnepségen, aki valamit tett a három éve várt beruházás érdekében Bányásztelepen, a Diófa utcában: Schwartz Béla polgármester, Dorner László és Rieder András, a terület önkormányzati képviselői, továbbá az önkormányzat szakemberei, többek között Andrónyi Miklós és Pávlicz Péter, akik a beruházás megvalósítását nap mind nap segítették.

Schwartz Béla polgármester átadja az utat

Dorner László képviselő megköszönte a segítő szándékot mindenkinek, hogy elkészülhetett a felújítás, amelynek keretében leaszfaltozták az utat, helyreállították a bejárókat, árkokat és parkolókat alakítottak ki.

Paulisz András, a lakók nevében köszönte meg a Diófa utca felújítását

Schwartz Béla polgármester az átadás alkalmával beszélt a városban folyó útfelújításokról, amelynek egy része meghaladja korát, hiszen megelőzik a magyarországi viszonyokat több helyen azzal, hogy zárt rendszerű csatornákat alakítanak ki. A Diófa utcában környezetbarát megoldásként meghagyták az árkokat. Szépen parkosított, kulturált környezetet hoztak létre egy 20 milliós ráfordítással. Ez szükséges is volt, hiszen a felújított utca végén van a tósokberéndi Bányásztelep központja óvodával, sportegyesülettel, vendéglátó egységgel, buszmegállóval és Diénes Attila Bányászcsalád című szobrával.

A beszédek elhangzása után a nemzeti színű szalagot Schwartz Béla, Dorner László, valamint a lakók képviseletében Petőházi Andrásné és Paulisz András vágta át. Így Ajka város megújulásának részévé vált a Diófa utca is.

Cs.B.É.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás