Mindenki a medencében kötött ki (videónkkal)

vizilabda capak erematado

Ezüstérmesként zárták a szezont a Cápa Vízilabda Klub gyermek A korcsoportjának játékosai, ugyanis ma tartották a Dunántúli Vízilabda Liga (DVL) utolsó fordulóját a Kristályfürdőben. A sikert stílszerűen medencébe ugorva ünnepelték a csapat tagjai, edzőt és társakat magukkal rántva. A gólkirályi címet Fejes Milán ajkai pólós érdemelte ki, aki nyolcvanszor talált az ellenfelek kapujába az idény alatt.

Mindenki a medencébe!

Izgalmas napon vannak túl a Cápák, ugyanis két meccset is meg kellett vívniuk, hogy rövid vakációra mehessenek a már elkezdődött nyári szünetben. Tizenegy órakor a Székesfehérvár csapatát fogadták az ajkaiak, akikkel fej-fej melletti, parázs csatát vívtak. Mindkét oldalon kijutott a kimaradó helyzetekből, de ehhez a két kollektíva kapusai is hozzájárultak. Ide-oda estek a gólok. Az első két negyedben kiélezett küzdelem folyt a labdáért. A harmadik negyedet egyértelműen a Cápák hozták, három-nulla arányban, míg az utolsó játékrész pörgős hajrájában a Fehérvárnak jött ki jobban az idő. Egyetlen góllal így aprócska, ezért még bosszantóbb győzelemmel 11:10-re verték a hazai gárdát.

Másodjára a Kaposvár csapata ellen ugrottak medencébe az ajkaiak. Szép védéssel indított mindkét gárda, majd egy bombatalálattal kezdték meg a gólzáport a Cápák. Sikerült fejben levonni a korábbi meccs tanulságait, ami a játékukon is meglátszott az összecsapás felétől. Jobban védekeztek, de a kapufa még így is többször ellenük dolgozott. Végül belelendültek a gólgyártásba. Ejtéssel, büntetőből és labdaszerzésből is szereztek találatot. A meccs Fejes Milán svédcsavarjával ért véget, a hangulat pedig a tetőfokára hágott, hiszen a bravúros gól szép lezárása volt a találkozónak és a bajnokságnak egyaránt, amivel a Cápák 9:2 arányban győzték le a kaposváriakat.

Ebből gól lesz..

Az eredményhirdetés előtt már az ünneplésé volt a főszerep, ugyanis az is a medencében kötött ki, aki eredetileg nem akart vizes lenni a nap folyamán. Az érmeket és a serlegeket Schwartz Béla, Ajka város polgármestere és Matyugáné Kovács Rita, a Dunántúli Vízilabda Liga versenybizottságának tagja adta át a csapatoknak. Első helyen a Sopron végzett. A dobogó második fokára az ajkaiak állhattak fel, míg a harmadik helyet a Balatonfűzfő csapata érdemelte ki.

Fejes Milán lett a gólkirály

Pfaff Péter edző az ünnepség után hangsúlyozta, hogy ez az eddigi legjobb versenyeredményük, így nagyon büszke az egész csapatra, hiszen most érett be az a több évnyi edzés és felkészülés, amit kollégáival (Bujtás Balázzsal és Ágoston Péterrel) a fiataloknak átadtak, így a siker mindnyájuké. Jövőre valószínűleg a 2002-es korcsoport már a Budapest Bajnokságban, vagy az országos bajnokságban indul majd, ahol szintén jó helyezést szeretnének elérni.

A Cápákra most néhány hét pihenés vár, de épp csak annyi, hogy feltöltődjenek, utána több nemzetközi tornára hivatalosak a nyáron, az edzőtáborokról nem is beszélve.

A forduló eredményei:

Sopron-Balatonfűzfő 12:3

Ajka-Székesfehérvár 10:11

Balatonfűzfő-Kaposvár 4:3

Székesfehérvár-Sopron 9:6

Kaposvár-Ajka 2:9

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás