Mindent vitt a betörő

Már nyolcszor állt bíróság előtt a somlójenői K. Norbert, akit zömében lopások miatt vontak felelősségre. Több esetben felfüggesztett büntetéssel megúszta az akcióját.

Legutóbb tavaly december elején szabadult a börtönből, s ahelyett, hogy munka után nézett volna, újfent más értékeit dézsmálta meg. Annak a hónapnak a második felében Devecserben egy Táncsics utcai ház udvarából kitolt egy 65 ezer forintot érő kerékpárt. Nem sokáig örülhetett a zsákmányának, mert elkapták bringával együtt. Néhány nappal később ismét visszatért a városba, ezúttal a Sümegi utcában “nézett be” az egyik családi ház garázsába. Egyebek között elvitt négy Skodára való, felnire felszelt gumit, amelyek önmagukban 40 ezret értek. Egy kerékpárt, fűkaszát, sarokcsiszolót, fúrógépet is ellopott, amivel a házigazdának 112 ezer forintos kárt okozott.

Hetekkel később, ez év februárjában a 23 éves betörő az egyik devecseri otthon nyitott kapuján besétált, majd a melléképületből elemelt három, összesen 139 ezer forintot érő szegélynyírót. A gépek gazdájának nem sokáig kellett bánkódnia, mert a nyomozók rövid időn belül lefoglalták az értékeket.

Mivel szabadlábon hagyták, három nappal később az egyik Fekete Antal utcai, üresen álló ház kerítésén átmászott, majd lefeszítette a bejárati ajtóra szegelt lécet. Volt ideje alaposan körbenézni a házban, ahonnan végül is csak két gézpalackot, s egy kisebb értékű mobiltelefont hozott el. Ekkor is elkapták a rendőrök, de már nem hagyták szabadlábon, mert félő volt, hogy tovább folytatja a betöréseit.

K. Norbert őszinte vallomást tett az ajkai bíróság előtt, minden bűncselekményét elismerte, sőt olyanról is beszélt, amit nem tudott beazonosítani a nyomozó hatóság. Végül a bíróság a lopásokért, mint különös visszaesőt, halmazatai büntetésül egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte. A történteket súlyosabbnak ítélte meg a törvényszék, ahol felemelték két és fél évre a büntetés idejét. A fiatalembernek egyúttal elrendelték a korábban kiszabott, de akkor felfüggesztett egy évi, illetve nyolc hónapi szabadságvesztésének utólagos letöltését.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás