“Na, most adjatok neki!” – tüzelte fel fiait az apa

Illusztráció

Bántalmazáshoz vezetett egy régi családi viszály, aminek végeredményeként a bíróság az apát leültette, míg fiai felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A megyehatár közelében fekvő településen két rokonságban álló család között már egy ideje feszült volt a viszony. Az egyik rokon, H. A. 2014 január 17-én este bekopogtatott az elsőrendű vádlott, H.O. (45) otthonába, ahol az egyik fiától kölcsön kérte a telefonját. Az illető belement volna a dologba, ám az akkor ittas apja haragra gerjedt, s a rokonát ököllel arcon vágta, aki viszont kilátásba helyezte a rendőrség értesítését. Erre nem adott neki lehetőséget a család, mert az ajtót kulcsra zárták, majd a korábban már testi sértésért, lopásért, zaklatásért is büntetett apa újra nekitámadt a vendégüknek: ököllel ütéseket mért a fejére és a mellkasára. Ugyanezt tette a fia, H. L. (25) is a férfivel, végezetül az apa ismét megsorozta a sértettet. Az anya felszólította a fiát is, hogy engedje ki a szobából a rokonukat, amit végül megtettek egy tarkón ütés kíséretében. A sértett zúzódásai nyolc napon belül gyógyultak.

Az összetűzés ezzel még nem ért véget, mert vendégük távozása után a családfő és két fia útra kelt… Felkeresték az előbb bántalmazott, közelükben lakó férfit. Az udvarukban H.O. bekapcsolta a láncfűrészét, hogy megfélemlítse az ott lakókat. Kiabálva szólította fel a sértettet, hogy jöjjön ki a házból. Azt is mondta: “Széjjel vágom, ha megtalálom, szétmetélem!” A családtagok közül hárman a ház ablakán kiugorva elmenekültek a feldühödött vádlott elől.

Viszont a házigazda rákiabált H. O-ra és a fiaira, hogy menjenek haza. Ekkor az apa ezzel a kijelentésével tüzelte fel a fiait:”Na, most adjatok neki!” H. L. ismét ököllel támadt a rokonára, míg testvére, H. I. (22) “csak” mellkason rúgta áldozatukat.

Az Ajkai Járásbíróság H.O-t és H. L-t személyi szabadság megsértésének bűntettében, testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, amit társtettesként követtek el. H.I. a garázdaság bűntettét követte el az apjával és testvérével együtt. A bíróság az apát két és fél év börtönre ítélte, míg fiai büntetését felfüggesztették. A törvényszék helyben hagyta a döntést.

(ma)

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás