Nagyobb adományt kaptak, mint amire számítottak (videónkkal)

Rig Lajos országgyűlési képviselő, dr. Nyári Ildikóval, a Magyar Imre Kórház főigazgatójával és Sándor László IPA (nemzetközi rendőrszervezet) tisztviselővel sajtótájékoztatót és hivatalos átadást tartott a kórházi adományokkal kapcsolatban, amelyek Regensburgból érkeztek az ajkai intézménybe a közelmúltban.

A sajtóeseményen elhangzott, hogy valójában jóval nagyobb adományt kapott a kórház, mint amennyit előzetesen gondoltak volna az ott dolgozók. Nagyjából 10-15 millió forintra becsülhető a felszerelések összege, – derült ki az eszközök leltározása után – amik Sándor László kapcsolatai révén kerültek városunkba. A tisztviselő korábban Ózdra és Tapolcára is rendezett egy-egy szállítmányt Rig Lajossal közösen. Az ajkai a harmadik volt a sorban.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy Magyarországon a kórházak többségére jellemző a felszereléshiány és az elavult berendezések használata, ezért különösen jól jön a mindennapok munkáját könnyebbé tevő adomány.  Elmondása alapján minden egészségügyi intézményben tárt karokkal várják az olyan lehetőségeket, amelyek a saját költségvetést nem érintik, de segítik a betegek ellátását és a fejlődést. Ez városunkban sem volt másként.

Ajkára egy kamionnyi hasznos felszerelés érkezett, amiről korábban már beszámoltunk.  Egyrészt bútorok, amelyekkel elkezdhető a várótermek modernizálása, másrészt gépek, életmentő berendezések és egyszerhasználatos eszközök, amik a gyógyítást/gyógyulást segítik. A varrófonalak, az ólomkötények, a betegőrző monitorok, az egyszerhasználatos fecskendők és a műtőasztalok nagy segítséget jelentenek a kórháznak, hiszen az említett felszerelések komoly kiadást jelentenének alapesetben.

Rig Lajos utalt rá, hogy az érkezett adományokat az egész régió betegei igénybe fogják venni az átszervezések következtében, így a későbbiekben is arra törekszenek, hogy hasonló szállítmányokkal gazdagíthassák a kórház eszköztárát. Erre a kinti egészségügyi intézményekkel kötött partnerkapcsolat nyújt majd lehetőséget.

 

Comments

comments

1 Trackback / Pingback

  1. Emberségből jeles

Hozzászólás