Noel profi az iskolában és a sportban is

Monostori Noelt, a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium kitűnő tanulóját oklevéllel jutalmazták a Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója 2016. Gála díjkiosztóján Budapesten a Földművelésügyi Minisztériumban június 16-án, ahová a több mint négyszáz kiváló diák közül, csupán a  legjobbakat hívták meg, hogy személyesen vehessék át az elismerést Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkártól.

Noel Budapesten vehette át az elismerést

– Kitartás kell a tanulmányi és sportolói eredményességhez – hangsúlyozta az ünnepségen Szabó Tünde, aki szerint éppen a sport és a tanulás kettőssége az, ami igazán sikerrel készít fel a nagybetűs életre. A sportért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy a sporteredmények megbecsülésével a sportnemzet státusz megőrzése mellett arra törekszenek, hogy sportoló nemzetté váljon a magyar, azaz minél több emberhez jusson el a mozgás lehetősége, minél többen lehessenek részesei a sport által nyújtott élményeknek, ezáltal a hétköznapokban is az egészséges, sportos életmódot válasszák.

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki korcsoporttól függően, akik minimum 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlaggal rendelkeztek, illetve sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek a 2015/16-os tanévben.

Monostori Noelnek a feltételek nem jelentettek különösebb nehézséget, hiszen a bringázás és a gumiasztal is a szenvedélye, amikért nem rest komoly munkát sem folytatni, a tanulás pedig a kisujjában van. Mindegyik területen kiemelkedően teljesített az elmúlt tanévben. Mindezt olyan természetesen csinálta, mintha nem is lenne megerőltető egyszerre két sportágban és az iskolában is maximálisan helytállni, pedig nem kevés tehetségre és akaraterőre van szükség ahhoz, hogy valaki Diákolimpiai második helyezett legyen a mountain bike-osok között „B” kategóriában, illetve Diákolimpiai  “A” kategóriában szintén második gumiasztalozásban a kitűnő bizonyítvány mellett.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral

Noel elárulta, hogy a gumiasztalozást három éves korában kezdte, a terepkerékpározással pedig másfél-két éve foglalkozik komolyabban. A fiú szerint a két sportág idáig kiegészítette egymást, hiszen a gumiasztalos edzések alapot, erőnlétet és megfelelő állóképességet biztosítottak a bringázáshoz, ahol a jó koordináció és a gyors reakció nélkülözhetetlen. Sajnos azonban a gumiasztalozást nem tudja folytatni, ugyanis idén januártól megszűnt az a versenyzői kategória, amelyben szerepelt.

A fiú kitartása határtalan, így nagy jövő várhat rá a bringázásban, ami nemcsak a szíve csücske, de a családtagjai által művelt sportág is. Elmondása alapján még komolyabban akar foglalkozni a versenyzéssel, mert az a legnagyobb álma, hogy kijusson az olimpiára, mint versenyző. Jelenleg a BringAjka KSE tagja. Családja és az egyesület tagjai is rendkívül büszkék rá, hiszen sportteljesítménye és sikeres tanulmányai miatt már nemcsak ajkai és megyei, hanem immár országos elismerésben is részesült.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás