Projektzáró mérlegkészítés Erasmus földjén, Rotterdamban

A nyelvoktatás hatékonyságára sokat adó Bródy Imre Gimnázium 1998 óta projektek sorát valósította meg az Európai Unió támogatásával. Legutóbb egy két éves Erasmus+ projektben vettek részt, amelynek záróeseményét – stílusosan – a névadó szülőföldjén, Rotterdamban tartották május végén. Az eseményről Nagy Zoltánné, a gimnázium volt igazgatóhelyettese számolt be lapunknak.

Rotterdam (fotó: Nagy Zoltánné)

– Hat ország egy-egy iskolájának képviselői vontak zárásként mérleget a projektben vállalt célok teljesüléséről, az elvégzett feladatokról és azok hatásáról az iskolai nyelvoktatásra a holland kikötővárosban. A projektben koordinátori szerepet betöltő Bródy Imre Gimnáziumot Mecsekiné Bors Beáta jelenlegi igazgatóhelyettes, Cs. Molnár Lászlóné munkaközösségvezető és én képviseltem az egyeztetésen, ahol útmutatásaink alapján a lengyel, olasz, spanyol, török és holland kollégák megfogalmazták a Tempus Közalapítvány számára ősszel benyújtandó angol nyelvű számvetést arról, hogyan sikerült a diákok és tanáraik nyelvoktatást támogató informatikai tudását gyarapítaniuk – tájékoztatott Nagy Zoltánné.

A pedagógus hangsúlyozta, hogy a négy napos találkozón a szakmai kérdések megbeszélésén túl lehetőség nyílott kulturális tapasztalatszerzésre is, ugyanis volt idő gyönyörködni a város sajátosan kreatív tervezésű felhőkarcolóiban, a közigazgatási-kormányzati központ, királyi székhely Hága funkcionalitást szem előtt tartó, mégis gyönyörű épületeiben, valamint Delft kanálisokkal keresztezett utcáinak bájában és a fehér-kék színezetű népművészeti termékekben.

Az Erasmus+ projekt tehát a végéhez ért, ám a gimnázium a későbbiekben is törekszik majd a nyelvtanulást támogató eszközök bővítésére a program során megismert lehetőségek bevonásával.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás