A saját készítésű dísz a legkülönlegesebb

Fotó: Futó

“Nagy Karácsony immár eljő “ címmel hirdettek ünnepváró családi délutánt a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ munkatársai és a segítő szervezetek december 17-én.

Az év egyik legszebb időszaka a karácsony, ami a Megváltó születésének, az örömnek, a békességnek, a szeretetnek, a családnak és különösen a gyerekeknek az ünnepe. Természetesen ezt hosszabb előkészület előzi meg. Mikulás után a napok már gyorsan telnek, a visszaszámlálás megkezdődik. Sok gyermek számolgatja ilyenkor, hogy mennyit kell még aludni, míg eljön karácsony napja.

A fiatalok örömmel vesznek részt ilyentájt a készülődésben és a díszek elkészítésében. A vmk aulájában több asztalnál is ügyeskedhettek a kézműves délutánra látogatók.Készült angyalkás szalvétatartó, karácsonyi mécses, papírból karácsonyfa és fenyőágon ajtódísz is, sok- sok csillámmal, de a legnagyobb tolongás talán a szaloncukros karácsonyfadísznél alakult ki, ahol Harczi Ilona  volt a gyermekek segítségére. Szinte alig akadt olyan apróság, aki ellen tudott állni a finom édességnek, így ellépve az asztaltól már zörgött is a kezekben a kibontott szaloncukros papír.

Nem csak a csokoládé, de az egyedi díszek is mosolyt varázsoltak a kicsik arcára, hiszen a saját készítésű ajándék mindig a legkülönlegesebb a fenyőfa ágain. Az ünnepváró program jó hangulatban telt, amit Belényesi Barnabás zenés műsora zárt.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás