Sportösszefoglaló: Javítani tudott az FC Ajka és a Kristály is

Vízilabda, vagy foci? A játékosoknak nemcsak egymással, hanem az elemekkel is meg kellett küzdeniük (Fotó: Györkös)

Az elmúlt hetek gyengélkedései után az NB III-ban és a megyei bajnokságban szereplő labdarúgó csapat is egygólos sikert aratott. A kézilabdások viszont csak egy pontot gyűjtöttek be hazai pályán.

Az FC Ajka a bajnoki rivális Érdet fogadta a labdarúgó Magyar Kupában. A vendégek szereztek vezetést a találkozón, de Köles még az első félidőben egyenlíteni tudott. Mivel a rendes játékidőben nem született több találat, hosszabbítás következett. Itt az ajkaiak jutottak előnyhöz, ám a vendégeknek is sikerült egyenlíteniük, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás. A vendégeknél mind az öt rúgó értékesítette a tizenegyest, hazai oldalon viszont csak négyen, így az Érd lépett a következő kupafordulóba.

Pillanatok az FC AJKA – ÉRD meccsből Györkös József fotóin:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A bajnokságban is otthon szerepeltek Rozmán László tanítványai, akik Nagy K. büntetőjével már megszokott módon korai vezetést szereztek a Pénzügyőr ellen. A vendégeknek lassan ébredeztek, és bő félóra után egyenlíteni is tudtak. Az első félidő utolsó előtti percében viszont újra a hazaiak kerültek előnybe, Köles fejesét a vendég hálóőr Illés elé ütötte, aki közelről lőtt a léc alá. A második játékrészben is a hazaiak akarata érvényesült, egy Balogh bravúrtól eltekintve kevés helyzet miatt kellett izgulniuk az ajkaiaknak, akik így megőrizték egygólos előnyüket a mérkőzés végéig. Rozmán László csapata három nyeretlen mérkőzés után örülhetett újra győzelemnek. A vezetőedző elmondta, a szezonban most játszott a legrosszabbul a csapat, mégis sikerült három pontot szerezni. Hozzátette, a siker remélhetőleg kellő önbizalommal vértezi fel a társaságot a hétvégi szomszédvári rangadó előtt.

Pillanatok az FC AJKA – Pénzügyőr meccsből Györkös József fotóin:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

***

A Kristály két vereséggel a háta mögött utazott Balatonalmádiba a megyei labdarúgó bajnokságban. A csapat ezúttal szerencsére a jobbik arcát mutatta, fegyelmezetten és összhangban futballoztak Sipos Tamás tanítványai. Egy előreívelt labdára Vizkelety indult el, majd a tétovázó kapus és védő között kilépve az üres kapuba gurított, megszerezve ezzel a találkozó egyetlen gólját és a fontos három pontot a vendégek számára. Az edző szerint a játékon lehet még mit javítani, de a legfontosabb, hogy a csapat megtalálja az önbizalmát a győzelemnek köszönhetően. Sipos Tamás elárulta, a kudarcokból a játékosok és ő is tanult, visszatértek a korábban bevált védekezőbb felálláshoz, ami jobban működött, mint a letámadás.

***

Első hazai mérkőzésüket vívták férfi kézilabdázóink a NB I/B őszi szezonjában. A kezdődobást Gaál Zsóka, világbajnoki ezüstérmes sakkozó végezte el. A vendégek, vagyis a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) kezdte jobban a találkozót a görcsösen játszó, pontatlan támadásokat vezető hazaiak ellen (8. perc: 0-4). A lassan ébredő, védekezésben sokat javuló ajkaiak a 23. percben utolérték ellenfelüket (11-11), majd az akadémista fiataloknak sikerült minimális előnyt kiharcolni a szünetre. A második játékrészben tovább folytatódott a heroikus küzdelem,a nagy lelkesedéssel játszó ajkaiak átvették a vezetést (20-18). A vendégek sem adták fel a küzdelmet,folyamatosan ott lihegtek az hazaiak nyakán (23-22). A hajrá roppant izgalmasan alakult, 25-23-nál a hazaiak ziccert hibáztak,ami után az akadémisták gólt lőttek,sőt fél perccel a vége előtt büntetőből egyenlítettek. A hatalmas szívvel küzdő ajkaiak kis szerencsével otthon tarthatták volna a két pontot,de a szurkolók az X ellenére is tapssal jutalmazták teljesítményüket.

Pillanatok a KK AJKA – NEKA meccsből Györkös József fotóin:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás