SPORTÖSSZEFOGLALÓ Zárkózik az FC Ajka

Fotó: Györkös

Győzelmével közelebb került az éllovashoz az FC Ajka, amely újabb mérkőzést vívott meg kapott gól nélkül.

Labdarúgás: Az FC Ajka a Pénzügyőrhöz látogatott az NB III-as bajnokság legutóbbi játéknapján. Az első félidőben a vendégek domináltak, és úgy tűnt, Vallejos szabadrúgásból meg is szerezte a vezetést, ám a játékvezető szabálytalanságot látott, és érvénytelenítette a találatot. A második játékrész is ajkai fölényben telt, és a félidő közepén megtört a jég, Csemer szögletét Pákai fejelte a léc alá. A gólt követően is nyomás alatt tudta tartani ellenfelét Kis Károly alakulata, sőt a hajrában Nagy E. harminc méterről bombagólt ragasztott a hazai kapuba, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A vezetőedző elmondta, az egész mérkőzésen támadólag lépett fel csapata, és megérdemelten nyert a szervezetten védekező hazaiakkal szemben. Mivel a listavezető Kaposvár ebben a fordulóban csak döntetlent ért el, az Ajka közelebb zárkózott az éllovashoz a tabellán.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Kristály közvetlen riválisát, a Balatonalmádit látta vendégül a megyei bajnokságban. Nem kezdődött jól a találkozó a hazaiak számára, hiszen egy öt méterről elvégzett közvetett szabadrúgást követően gólt szereztek a vendégek. Szerencsére az egyenlítésre nem kellett sokat várni, Jeney egy szögletet kővetően hátravetődve találta el a felső lécet, a kipattanó labdát pedig Szarka öt méterről a léc alá vágta. A félidő hajrájában Szabó Z. keresztlabdáját Hauser T. mellel szelídítette meg a tizenhatoson belül, majd az ötös sarkáról laposan lőtt a hosszú alsó sarokba. Így a hazaiak egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második játékrészben több lehetőség is adódott a Kristály előtt, ám ezek kihasználatlanul maradtak, a vendégek pedig büntettek, negyed órával a lefújás előtt egyenlíteni tudtak.  A hazaiaknak így be kellett érniük egy ponttal, amivel megőrizték előnyüket a Balatonalmádival szemben, ugyanakkor a dobogósokhoz képest nőtt a lemaradásuk.

Futás: Több ajkai sportoló is indult a Zalaegerszegen megrendezett Aquatlon versenyen. Újonc I. kategóriában Horváth-Buday Bendegúz első, Palkovics Ádám pedig második helyet szerzett. Az újonc II. csoportban Mayer Luca ezüstéremnek örülhetett. Gyermek kategóriában Palkovics Tamás első, Bőhm Szófia pedig második lett.

Úszás: A Rája ’94 ÚK fiataljai Szombathelyen ugrottak medencébe a Colonia Claudius versenyen. Közel húsz egyesület legjobbjai mérték össze tudásukat a különböző számokban. Palkovics Adél minden számban egyéni legjobb idejét úszva 200 pillangón arany-, 200 gyorson és 200 vegyesen ezüst-, 400 gyorson pedig bronzrémet szerzett. Király Dávid 400 gyorson ért harmadikként célba.

Az ajkaiak egy héttel később Pápán, az Úszósuli körversenyen vettek részt, ahol közel háromszáz fős mezőny jött össze. Lajos Benedek 50 gyorson első, 50 háton második lett. Szóka Bíborka és Gál Sára 50 mellen szerzett bronzérmet.

Sakk: Miskolcon rendezték a Diákolimpia országos döntőjét. A háromnapos fináléban 28 versenyző szerepelt, közöttük egy nemzetközi mester, valamint Egresi Mátéval együtt négy mester. Máté nagyszerű teljesítménnyel, veretlenül zárt, az összegyűjtött 6,5 pont pedig ezüstérmet ért az ajkai tehetség számára.

Csicsics Richárd

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás