A szabad lelkű alkotó

Schäffer Erzsébet, a szabad lelkű alkotó Fotó: Györkös

Az Országos Könyvtári Napok programsorozata október 2-8. között várta a könyv és betűszerető közönséget. Idén a rendezvény mottója a „Csak tiszta forrásból” nevet kapta, ami a környezet megbecsülésére utal. Az egész hetes olvasást népszerűsítő program nyitóeseményét október 3-án tartották a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében. Író-olvasó találkozóra hívták az érdeklődőket, akik a Pulitzer-díjas népszerű újságíróval, íróval, Schäffer Erzsébettel találkozhattak újra, tizenkét év elteltével.

Bölcsességeket, anekdotákat és számára fontos történeteket osztott meg olvasóival a népszerű írónő, miközben sokat mesélt a gyökereiről, a családjáról, kalandos utazásairól a tőle megszokott közvetlen stílusban. Természetességével, őszinteségével és egyszerűségével lenyűgözte a közönséget.

Előadásának az „Állj meg magadért” címet adta, amely azt a mondanivalót hordozza, hogy fontos időt hagyni magunknak a feltöltődésre. Ez különösen azoknak lényeges, akik emberekkel foglalkoznak, hiszen mások meghallgatása nagyon nehéz, fárasztó feladat. Szépsége mégis abban rejlik, hogy részesei lehetünk mások életének, ami által gyarapodunk. Ha eközben nem törődünk önmagunkkal is, ha nincs lehetőségünk a kikapcsolódásra, megbetegíthet minket a rohanás. Ahogy az írónő fogalmaz: a lelkünk nem éri utol a testünket.

Sokan voltak kíváncsiak a népszerű írónőre

Meleg hangon, mosolygósan, szeretettel beszélt szüleiről, különösen izgalmas számára, vajon milyen lelkületű emberek lehettek az elődei. Számtalan mondanivaló van a tarsolyában, minden témáról eszébe jut egy-egy kedves történet. Nagyon érdeklik az emberek, megfigyeli az apró részleteket és elsősorban a kapcsolatokra kíváncsi. Hallhattunk a moldvai csángókról, kultúrájukról és szokásaikról. Samaláról, az indiai táncosnőről, akinek asztrológiai jegyek alapján választottak férjet a szülei.

Valószínűleg karácsonykor találhatjuk majd meg a könyvesboltok polcain legújabb könyvét „Hol vagy” címmel, ami a férjével közös életük jelenlegi fejezetéről szóló, nem vidám és nem szomorú írás.

A program végén könyvek vásárlására és dedikálására is volt lehetőség.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás