A Széki-tó mindig tartogat meglepetéseket

Az Üveggyári Ifi Flotta és az Ajkai VMK Gyermek és Ifi csoport természetjáróinak idei második saját szervezésű nyílt túrája a Széki-tóhoz vezetett január 27-én.

A csapathoz csatlakoztak a Borsos Miklós Általános Iskola természetjárói is Horváth Csaba tanár vezetésével. A 12 kilométeres túra nem megszokott élményeket is tartogatott a bakancsosok számára. Le volt eresztve a tó vize, így az is láthatóvá vált, ami máskor láthatatlan. A horgászhelyek használói közül többen éltek az alkalommal és a stégeket javították, míg mások kivetették a horgokat, hogy a mélyebb területeken összegyűlt halakból horgásszanak. A természet korai szépségei is megmutatkoztak, a túrázók felfedezték az avar közül előbukkanó első nyíló hóvirágokat.

Le volt engedve a tó vize

A kissé ködös időben egy kis pihenőt is tartottak, amikor szalonnát, virslit sütöttek és a már rendszeressé vált vetélkedőt is megtartották, a témát illetően természetesen a Széki-tóról és környékéről. A nyertesek jutalma csokoládé, térkép és útikalauz volt.

A négy órás úton hazafelé kettéváltak a csapat tagjai. Egy felnőtt csoport a tósokberéndi közösségi disznóvágást célozta meg. Horváth Csaba fiataljai, pedig Bakonygyepes irányába indultak haza.

A hóvirág kibújt az avar közül

A csoport legközelebb a Csurgó-kúthoz indít nyílt túrát február 10-én. A Garamvölgyi Irén emlékére szervezett út 12 kilométer hosszú lesz, amelyet kevésbé gyakorlott túrázók is bátran teljesíthetnek.

Cs.B.É.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás