Szeretünk Óváros! (Videókkal)

A Kossuth Iskola előtti terület lehetőségeit kihasználva egyre több közösségi rendezvényt bonyolítanak le a parkban. Immáron kilencedik alkalommal szervezte Dorner László önkormányzati képviselő a karácsonyi kavalkádot december 19-én délután.

Dorner karácsony néven a köztudatba került ünnepséget nagy készülődés előzte meg hetekkel a rendezvény előtt. Az Ozorai házaspár figurákat festett. A Németh Ferenc és párja szalmából készített állatokat. Az Üveges Nyugdíja Klub a fenyőfához gyártotta a díszeket, így szép karácsonyfa ékeskedett a parkban, mire elkezdődött az ünnepi műsor. A rendezvényt megtisztelte Schwartz Béla polgármester, aki jókívánságaival látta el a parkba érkezőket. Néhány önkormányzati képviselő is látható volt a lakók között elvegyülve.

Az ünnepi köszöntőt követően a Vizikék Óvoda „Ép testben, ép lélek” tehetségpontjába járó óvodások adtak karácsonyi műsort. Idén léptek fel először a Tósokberéndért Egyesület művészeti csoportjának tagjai, akik színesítették a programot. Mint minden évben, a Molnár Gábor Műhely Alapítványának Hangadók zenekara is ünnepi hangulatot teremtett. Közben a szeretetet is elküldték egymásnak a jelenlévők. Szeretünk Óváros felirat hirdette az együvé tartozást és a nagy szívből apró pici szívecskék hulltak alá, majd az ujjaikkal formált szívek hirdették a közösség erejét.

A délután folyamán a gyerekek Leskovics Attila gazdálkodó állatsimogatójában birka, bárány és kecske közelében érezhették az állatok melegét. A karácsonyi mesék hangulatát a rénszarvas, a szerecsen király puputevéje és az erdei manók hozták el az Óvárosba. A Betlehem is hirdette a karácsony közelségét.

A Nosztalgia Nyugdíjas Klub, mint mindig most is hozzájárult az ünnepi hangulathoz. Forralt borral, teával, kaláccsal és a szegények kenyerével, sütőtökkel, sült krumplival kínálták a parkba érkezőket. A környéken lakók pedig finom karácsonyi süteményekkel örvendeztették meg a vendégeket és egymást.

Dorner László elmondta, hogy ezek a délutánok olyanok, mint a karácsonyi csodavárás. Ajándéknak szánják a városrész lakóinak és az idelátogatóknak. Így több százan – közöttük mosolygós gyerekek és hálás felnőttek – viszik tovább otthonaikba a szeretetet, az örömöt. Azoknak is jut egy kis melegség, egy kis karácsonyi hangulat, akiknek nincs módjuk otthon megteremteni. A feldíszített park január ötödikéig látható.

Cs.B.É.

 

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás