Szövetségben az egészségért

Csöppet sem hétköznapi módon mozgásukban korlátozott embertársaink energikusabbnak bizonyultak társadalmunk ép tagjainál augusztus 12-én az egészségnappal egybekötött sportnapon a Városi Szabadidő- és Sportcentrumban, valamint a Civil Ház területén.

A Mozgássérültek Aktív Egyesülete állította össze az egész napos gazdag programot – tudtuk meg Péntek Andrea szervezőtől, aki azt is elmondta, hogy az első alkalommal megrendezett esemény költségeinek fedezéséhez egy nagy élelmiszerlánc is hozzájárult.

Városi futás

Érdeklődő civilek és a Bakonyi Tájfutó Klub néhány tagja is csatlakozott a délelőtti városi futáshoz. Bognár Adrien irányításával bemelegített a kis csapat, mielőtt nekivágtak a közel három kilométeres távnak, aminek lebonyolításában a rendőrség is segítette őket.

A mozgásukban nem korlátozottak a sportcsarnokban kipróbálhatták a kerekesszéket, megtapasztalhatták milyen bekötött szemmel labdázni, vagy ülve pingpongozni.

A szervezet tagjai elárulták, hogy heti rendszerességgel sportolnak, mivel nekik kiváltképpen fontos az izomzat erősítése. Közülük nem mindenki mozgáskorlátozott, hanem közeli ismerősök, barátok, sőt a gyógytornászuk is. Szerepük lényeges, hiszen a kirándulások, fellépések és a számtalan program során ők nyújtanak segítő kezet.

Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport és az Ajkai Kristálycsepp Country Club közös műsora

Délután a Civil Házban Bognár Adrien légtáncos tanítványainak műsora után segítőkutyás bemutató mosolyogtatta meg a résztvevőket: A mozgásában korlátozott Kovács Adrienn Hector nevű kedvencével, Mesterházy Zsolt pedig Báróval, a hűséges négylábúval szerzett népszerűséget. A továbbiakban Strang Zsanett és Szélessy Balázs zenés gyerekműsora következett. Természetesen nem maradhatott el a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport és a Kristálycsepp Country Club közös fellépése sem, ami most is nagy sikert aratott. A Dallamvilág Nosztalgia Csoport fiatal énekesei régi slágereket adtak elő, majd country tánccal és retro diszkóval zárult a délután.

A kissé szeles időben talán még élvezetesebb volt a lufiban futás

Az egészség jegyében kísérő programként a szűrővizsgálatok és a véradás is eredményesen zajlott, a babaruhabörzén lehetőség volt vásárlásra, miközben a gyerekek élvezték a lufiban futást csillámtetoválással a karjukon.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás