Téli ízek, fények, hangulatok – megnyílt a karácsonyi vásár

Fotó: Györkös

Ünnepi díszbe öltözött a város, esténként ezüst és arany fényben tündökölnek az utcák, az épületek, illetve a fák is. Az Agóra meghitt látképe sétálni, találkozni és beszélgeti invitálja a családokat a térre, ahol idén is népszerű háttér a fényképekhez a rénszarvas húzta Mikulás, a jászol és a világító hóember, mindegyiket a szívükbe zárták az ajkaiak. December 1-jétől pedig már a vásár kínálatából is szemezgethetnek a városközpontba érkezők.

– Nemcsak a vásárt nyitjuk meg, hanem az adventot is, ami nem csupán az egyház feladata, hanem valamennyiünké. A lelkek olyan találkozására van szükség ilyenkor, ami más, mint ami Magyarországon megszokott. Én tudom, hogy mi meg tudjuk mutatni, milyen szeretettel fordulunk embertársaink felé – fogalmazott Schwartz Béla polgármester a karácsonyi vásár megnyitóján, ahol kisebb csoportokba verődve nézelődtek a jelenlévők a tizenkét faház körül.

Rámutatott, hogy számára Ajka a világ legszebb kisvárosa, ami szebb, mint az óriási New York, vagy akár San Francisco, ezért örül, hogy ilyen helyen élhet és bízik benne, hogy ezt az ajkaiak is így látják.

A polgármester szavait követően az idősebbek inkább a forralt boros faházakat vették célba, míg a gyermekek körében a felállított alkotások voltak népszerűek. A rendezvény hangulatát Vallerné Horváth Andrea, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ igazgatóhelyettesének szavalata tette még meghittebbé, aki Csukás István Karácsonyi dal című versével hangolta a megjelenteket az ünnepre.

Az önkormányzat által immár tizenötödszörre megszervezett vásárban apró ajándékokat, ékszereket, ruhaneműt, kürtőskalácsot, fánkot, forralt bort és más finomságokat kínálnak az árusok mindennap tíz órától.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás