Új képzések a Bánki iskolában

Archív (Fotó: Györkös)

Félezer fiatal éli vidám középiskolás éveit az Ajkai Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységének diákjaként. Az intézményben gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzés is folyik.

Vörös Róbert intézményegység-vezetőtől, aki pályaválasztási felelős is, megtudtuk, hogy az idei tanévben indult először a sportgimnáziumi  képzés. A tanulók a nyolcadik osztály elvégzése után kezdhetik a négy évfolyamos képzést. Az intézménynek az a célja, hogy a sportban kiváló és a tanulásban is jól teljesítő diákok ne menjenek el vidékre, hanem a középiskolás éveik alatt is egyesületükben sportolhassanak.

A Bánki általános gimnáziumi képzést is kínál. A szakgimnáziumban 4+1 éves képzés folyik. A 2018-2019-es tanévben a gépészeti szakirányban gépgyártás technikus és mechatronikai technikus, az informatika ágazatban műszaki informatikus, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, közgazdasági ágazatban pénzügyi-számviteli ügyintéző, vendéglátóipari ágazatban vendéglátásszervező és új képzési formaként a turisztikai szervező és értékesítő szakmák várják az érdeklődő nyolcadikosokat.

A diákoknak a sportolásra is lehetőségük van

A szakközépiskolai osztályban gépi forgácsolókat képeznek. A szakmát tanulók állami ösztöndíjban részesülnek, ami tanulmányi eredménytől függően akár 30 ezer forint is lehet havonta. A diákok az angol és a német nyelv közül választhatnak.

Az iskolában töltött évek alatt megtanulják a fiatalok a labdarúgás, a kosárlabda, a röplabda, a szertorna, a teke, az aerobik és a túrázás alapjait.

A távol lakó diákok ingyenes kollégiumi elhelyezést igényelhetnek. A diákéletet színházlátogatás, kirándulás, számos iskolai program teszi színesebbé. Az iskola a jelentkezési határidőig két alkalommal tart nyílt napot, amelyre várja  a nyolcadikos diákokat és szüleiket. Az időpontok, november 15-e, 16 óra és január 10-e, 12 óra.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás