Új munkáltató és pályázat a Csékúti hegy fejlesztésére

A város önkormányzata rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott január 17-én, a Városháza hatodik emeleti nagytermében, amelyre a Pápai Tankerületi Központtal előkészített megállapodás határideje miatt volt szükség.

A 2018-as esztendő első ülésén egy perces néma gyásszal, fő hajtva emlékeztek kollégájukra, Táncsics Tamásra a képviselők a napirendi pontok megtárgyalása előtt.

A Pápai Tankerületi Központtal történő megállapodást egyhangúlag támogatta a testület, de a szavazást megelőzően Utassy István képviselő osztotta meg észrevételeit a jelenlévőkkel, rámutatva, hogy az újabb átvételt komolytalannak ítéli, hiszen rövid idő alatt így már a harmadik munkáltatója lesz az érintetteknek.

A 2013. január 1-jétől állami fenntartásba vett köznevelési intézményekben a települési önkormányzat működtetői jogköre 2017. január 1-jével ugyanis megszűnt, ezért ettől az időponttól kezdődően Ajka vonatkozásában a Pápai Tankerületi Központ látja el az intézmények működtetői feladatait. Ám a tankerületi központ szerződést kötött az ajkai székhelyű Városi Intézmények Működtető Szervezetével (VIMSZ) a feladatok ellátására akkor. Egy nap híján egy év elteltével, 2017. december 31-én pedig megszüntette a megegyezést. Így most újabb megállapodást kellett kötni az újonnan átvett intézmények működtetését ellátó foglalkoztatottak, ingóságok és tárgyi eszközök átadás-átvételére vonatkozóan, hogy a munkáltató / ingóságokkal rendelkező  szervezet 2018. január 1-jétől a Pápai Tankerületi Központ.

Következőnek a Fejlesztés a Csékúti szőlőhegyen elnevezésű pályázat benyújtásáról döntöttek egyhangúlag a képviselők, ugyanis a Földművelésügyi Minisztérium a „zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására” címmel pályázati felhívást tett közzé, amely lehetővé teszi, hogy maximum 10 millió forintra pályázhasson az önkormányzat, amit a város legnagyobb zártkerti területére, a Csékúti szőlőhegyre kívánnak fordítani.

A Csékúti hegy tulajdonosai és a területen működő vadásztársaság ugyanis jelezte, hogy egyre nagyobb gondot jelent a területen a vadak károkozása, a terepbejárás során nyilvánvalóvá vált, hogy 2 kilométer hosszan lenne szükség vadkerítés létesítésére, valamint rövidebb szakaszokon a megközelítést szolgáló utak fejlesztésére. A pályázat erre nyújthat lehetőséget.

A napirendi ponthoz kapcsolódva Puskás Károly, a terület önkormányzati képviselője reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a beadott pályázatot pozitívan bírálják el, hiszen elmondása szerint a településrészen a vadak nagy károkat okoznak a Csékúti hegyen túl a családi házaknál és a temetőben is.

Zárt ülésen határoztak a testület tagjai az Új Vásártér Kft. végelszámolásáról, valamint arról, hogy ki kapja a Művelődésért Díszoklevél kitüntetést a közeljövőben.

Végül az Ajka Városi Óvoda Erasmus + pályázatának benyújtásáról, illetve Ajka Város Önkormányzata és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat között a gazdasági-pénzügyi feladatok ellátására létrejött megállapodás felülvizsgálatáról döntöttek a képviselők.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Comments

comments

Be the first to comment

Hozzászólás