Gasztronómiában otthon vannak

Második helyen végzett a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának csapata a Schnitta Sámuel Országos Emlékversenyen, amelyet a közelmúltban rendeztek Veszprémben a SÉF középiskolában.

A közép-dunántúli régió leendő vendéglátós szakembereket oktató, Veszprém, Fejér, valamint Komárom-Esztergom megyében működő középiskolák öt fős csapatait várták a szervezők.

Az ajkai csapat tagja volt a 13. osztályos Szabó Daniella és Nagy Bence, a 10. osztályos Bak Boglárka, Illyés Kitti és Farkas Armand.

A versenyzőket Gróf Judit, Somlóvári Kornél és Varga Zoltán tanár készítette fel.

A diákok kérdésünkre elmondták, hogy az Anna-bálra kellett teríteniük egy asztalt, készíteni előételt, levest, főételt és desszertet, számítógéppel megtervezni a menükártyát, valamint tesztet is kitöltöttek. Egyikük sem járt még az Anna-bálban, így személyes élményük nem volt, de a felkészülés során mindenről hallottak tanáraiktól, így meg tudták oldani a feladatokat.

Második helyezettként már nem jutottak be az országos döntőbe, de így is nagy élmény volt számukra a részvétel.

Schnitta Sámuel (1893–1968) elismert éttermi szakember volt. Ő vezette többek között az 1958-as Brüsszeli Világkiállítás magyar éttermét. Szakiskolai tanárként 30 különféle jegyzetet írt. Felszolgálói ismeretek című szakkönyvéből több generáció tanulta meg a szakmát.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply